GÜNDEM

Adana'daki Apart Otel Cinayeti Davasında Sanık: "Ateş Etmiş Olsam Kaçar Giderdim"

Adana'da, arkadaşları Selahattin Ayan'ı (34) apartta öldürdükleri iddiasıyla müebbet hapis cezası istemiyle tutuklu yargılanan sanıklardan Şükrü Çiçek (31), duruşmada dikkat çeken bir savunma yaptı. Çiçek, "Ateş etmiş olsam orada durmam, ambulansı aramam, komşuya sormam, kaçar giderdim" dedi.

Abone Ol

Sümer Mahallesi'ndeki apart daireden 22 odada kalan Selahattin Ayan, 15 Mart 2024'te boğazından silahla vurularak öldürüldü. Arkadaşları Şükrü Çiçek ve Hıdır Üzel (27), durumu polise bildirdi. Odaya gelen sağlık ekipleri, Ayan'ın yaralı olduğunu tespit etti. Odanın fiziksel incelemesinde, kuzey duvarında bir kurşun izi, iki boş kovan ve deforme olmuş bir çekirdek bulundu. Ayan'ın ölü yaşamlarını sürdüren iki arkadaş, cinayet şüphelisi olarak gözaltına alındı ​​ve tutuklandı.

Şükrü Çiçek ve Hıdır Üzel hakkında 'kasten öldürme' suçundan müebbet hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı. Adana 9'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde kabul edilen iddianamede, sanıklar ile öldürülen Selahattin Ayan arasında geçen WhatsApp görüşmeleri, apartın güvenlik kamera verileri ve Kriminal Polis Laboratuvarı raporuna yer verildi. Davanın ilk duruşmasında tutuklu sanıklar, Ayan'ın ailesi ve taraf avukatları salonda hazır bulundu.