Fuarın ilk gününde dikkat çeken unsurlardan biri, Adanalı zanaatkarlar tarafından üretilen dev kehribar tespih oldu.

Kehribar tespih, 1,5 ton ağırlığında ve 3,5 milyon lira değerinde. Bu dev tespih, fuarda sergilenmeye başlandı ve birçok ziyaretçinin ilgisini çekti. Türkiye'nin tek Tespih ve Doğal Taşlar Fuarı olan etkinlikte, kentteki ve bölgedeki tespih tutkunları, ilk gün birbirinden farklı tespih modelleri ve doğal taşları görme ve beğendiklerini satın alma fırsatı buldular. 

Fuar açılışında konuşan Vali Yavuz Selim Köşger, Türkiye'nin tespih sanatını dünyada en iyi temsil eden ülkelerden biri olduğunu vurguladı. Köşger, "Yaptığımız işi her alanda bize özgü bir şekilde yaparız. Dünyada tespihi bu kadar sanat haline getiren, güzel işleyen, sunan ve buna kendi ruhundan bir şeyler katan başka da çok fazla millet yok. O anlamda tespih sanatkarlarımızın hepsinin eline, yüreğine sağlık" diye konuştu. 

Açılış töreninin ardından fuar ziyaretçilere kapılarını açtı. Fuarda, Adana ve çevresindeki zanaatkarlar tarafından üretilen tespihler ve doğal taşlar sergileniyor. Ziyaretçiler, beğendikleri ürünleri satın alma imkanı bulabiliyor.

Türkiye'nin tek Tespih ve Doğal Taşlar Fuarı olan bu etkinlik, Adana'da 3. kez düzenleniyor. Fuar, 20 Ekim'e kadar açık kalacak ve tespih severler için önemli bir buluşma noktası olmaya devam edecek. 

Bodrum'daki Maki Yangını: 5 Hektar Alan Zarar Gördü Bodrum'daki Maki Yangını: 5 Hektar Alan Zarar Gördü

Kaynak: DHA