Şehir içi ulaşım düzenlemeleri ve toplu taşıma hizmetlerinin planlanmasından sorumlu olan UKOME, Meydan Kooperatifi'nin güzergahındaki bazı durakları kaldırarak ulaşım hatlarını kısaltma kararı aldı. Bu değişiklik, dolmuşçular tarafından mağduriyet yaratacağı gerekçesiyle protesto edildi.

Kooperatif yöneticisi Ayhan Özhan, eylem sırasında yaptığı açıklamada, "Meydan dolmuşçuları olarak haklarımızı aramak için buradayız. Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ile görüşmek istiyoruz. Söz verilen güzergah hatları verilmedi. Meydan Çocuk Hastanesi, trafik şube ve havaalanı gibi önemli duraklar kapatıldı. Bu durum dolmuş hattımızı etkiledi ve ödemelerimizi yapamaz hale geldik. Üzerine bir de güzergahımızın kısaltılması mağduriyetimizi artırdı" dedi.

‘ŞOFÖRÜN YEVMİYESİNİ BİLE KURTARAMIYORUZ’

Ankara'da Akraba Kavgası: 2 Ölü, 4 Yaralı Ankara'da Akraba Kavgası: 2 Ölü, 4 Yaralı

Dolmuş sahibi Atilla Özhan, kısaltılan güzergahların kooperatiflerini nasıl etkilediğini anlatarak, "Güzergahımızın toplam uzunluğu 14 kilometreye düşürüldü, diğer durakların ise mesafesi 25 kilometreden 40 kilometreye çıkarıldı. Bu durum çocuklarımıza harçlık vermemizi bile imkansız kılıyor. Şu an dolmuş şoförlerinin yevmiyesi 700 lira, ama biz bu parayı bile kazanamıyoruz, gelirlerimiz büyük ölçüde düştü" diye konuştu.

Kaynak: DHA