GÜNDEM

Adana'da Denetimli Serbestlik Yükümlüleri Okulları Yeniledi

Adana'da denetimli serbestlik yükümlüleri, okulları boyayarak ve temizlik yaparak yeni eğitim-öğretim yılına hazırlık yaptı.

Abone Ol

Yükümlüler, ayrıca 312 öğrenci masası ve 235 öğrenci sırasını yenileyerek yaklaşık 1 milyon 350 bin lira tasarruf sağladılar.

Adana Denetimli Serbestlik Müdürlüğü'nün koordinesinde yürütülen çalışmalarda, mobil boya ekipleri 2024 yılı boyunca toplam 16 okulda, 213 derslik ve 24 koridor olmak üzere 16 bin 531 metrekare iç cephe, 2 bin 260 metrekare dış cephe ve ihata duvarlarını boyadı. Ayrıca, 4 okulun 2 bin 725 metrekarelik bahçesi çapalanarak temizlendi ve 58 derslik, 11 koridor ve 84 odanın düzenlenmesi gerçekleştirildi.

Adana Denetimli Serbestlik Müdürlüğü'nün Ahşap Atölyesi'nde de 4 okul için toplam 312 öğrenci masası ve 235 öğrenci sırası yenilendi. Bu çalışmalar sayesinde, yaklaşık 1 milyon 350 bin lira tasarruf sağlandı.

Çalışmaların tamamlanmasının ardından, Adana Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu Başkanı Mehmet Ali Çolak, Adana Cumhuriyet Başsavcısı Bilal Gümüş, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Taşkın Çörekli, Cumhuriyet Savcıları Osman İlkutli ve İrfan Alper, Adana Denetimli Serbestlik Müdürü Can Deveci, Adana İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Tevke ile ilçe milli eğitim müdürleri Şehit Samet Özkan İlkokulu’nu ziyaret ederek yapılan çalışmaları yerinde inceledi. Etkinlik sırasında, Adalet Komisyonu Başkanı Çolak, Başsavcı Gümüş ve başsavcı vekilleri öğrencilere çeşitli hediyeler takdim etti.