SPOR

Adana Demirspor'un 15 Yaşındaki Kalecisi Deniz Dönmezer’i Dedesi Anlattı

Süper Lig takımlarından Adana Demirspor’un genç kalecisi Deniz Eren Dönmezer’in (15) Altınözü’nde yaşayan dedesi Durmuş Dönmezer (80), torununun başarısına duyduğu gururu ve her zaman yanında olduğunu belirtti.

Abone Ol

Adana Demirspor'un, Süper Lig’in ilk haftasında deplasmanda Fenerbahçe'ye karşı oynadığı maçta kalesini koruyan Deniz Dönmezer, yaşına rağmen gösterdiği performansla büyük takdir topladı. Genç kaleci, maçın 1-0 bitmesinde büyük rol oynayarak en genç kaleci ve üçüncü en genç futbolcu olarak dikkat çekti. Performansı, futbol otoriteleri tarafından beğenildi ve ailesini büyük bir sevince boğdu. Deniz’in dedesi Durmuş Dönmezer, Demirören Haber Ajansı'na (DHA) özel açıklamalarda bulundu.

"Genç yaşta yeteneklerini gösterdi"

Durmuş Dönmezer, Deniz’in çocukluğunda sürekli top oynadığını ve kendisini kaleye geçirip uzun süre antrenman yaptıklarını ifade etti. “Torunum burada olduğu zamanlar sürekli futbol oynardı. Ben de onu kaleye geçirip çalıştırırdım. Küçük yaşta iyi bir kaleci olacağının sinyallerini vermişti. Kardeşi de futbolcudur ve Adanaspor’un alt yaş takımlarında oynuyor” dedi.

"4 bin TL'ye transfer oldu"

Deniz’in Adana Demirspor’a 4 bin TL karşılığında transfer olduğunu belirten Dede Dönmezer, “Deniz başlangıçta hücum hattında oynuyordu, sonra kaleye geçti. Adana Demirspor maçında da sıklıkla ileriye çıktı. Ayakları da oldukça iyi. Futbola Adanaspor’da başladı ve ardından 4 bin TL’ye Adana Demirspor’a geçti. Milli takımın alt yaş kategorilerinde de yer aldı. Milli takım için Kuzey İrlanda’ya gideceklerdi ama Adana Demirspor'da ilk 11’de oynama şansı bulunca milli takıma gitmedi ve Fenerbahçe maçında oynadı. Maç sırasında biz de ekran başında dualarımızla onun yanındaydık. Umarım Adana Demirspor’da as kaleci olarak yerini alır ve A Milli Takım'ın değişilmez kalecisi olur. Biz Dönmezer ailesi olarak torunumun her zaman yanında olacağız ve yakın zamanda kendisini ziyarete gidip, akrabalarımızın ve sevenlerimizin iyi dileklerini ileteceğiz” diye konuştu. Dede Dönmezer, torununun gelecekte daha büyük başarılara imza atmasını umut ederek, 15 yaşındaki genç futbolcunun yıldızının parlak olduğunu ifade etti.