GÜNDEM

Adana Altın Koza'da Orhan Kemal Emek Ödülleri'nin Sahipleri Açıklandı

31. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali kapsamında verilecek Orhan Kemal Emek Ödülleri'nin sahipleri belirlendi.

Abone Ol

23-29 Eylül 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecek festivalde, Orhan Kemal'in anısını yaşatmak ve sinemaya kattıkları değerli emekler nedeniyle ödüller; sinema dünyasının önemli isimlerine takdim edilecek.

Bu yılki Orhan Kemal Emek Ödülleri, sinemaya olan katkılarıyla tanınan üç değerli sanatçıya verilecek. Ödüller, festivalin 23 Eylül Pazartesi akşamı düzenlenecek açılış töreninde sahiplerine sunulacak.

Muzaffer Hiçdurmaz: Sinema dünyasında 14 yaşında başladığı kariyerinde genel koordinatör, oyuncu, senarist, görüntü yardımcısı ve oyuncu yönetmenliği gibi birçok farklı rolde görev alan Hiçdurmaz, Lütfi Ö. Akad'dan Şerif Gören'e, Bilge Olgaç'tan Ertem Eğilmez'e kadar birçok usta isimle çalışmış ve Pier Paolo Pasolini, Elia Kazan gibi uluslararası yönetmenlerle projelerde bulunmuştur. Ayrıca, 80'lerin dikkat çeken filmi "Çark"ın da yönetmenidir.

Güler Ökten: Sinemamızın en önemli karakter oyuncularından biri olan Güler Ökten, 6 yaşında başladığı oyunculuk serüvenini, “Kırık Bir Aşk Hikayesi”, “At”, “Ses”, “Sürü” gibi unutulmaz filmlerle sürdürmüş ve ekranlarda “Bizimkiler”, “Yaprak Dökümü” gibi beğenilen dizilerde rol almıştır. Tiyatro sahnelerinde de önemli başarılara imza atmıştır.

Mazlum Kiper: Seslendirme sanatçısı olarak tanınan Mazlum Kiper, Şehir Tiyatroları’nda genel sanat yönetmenliği yapmış ve “Hollywood Kaçakları”, “Abuzer Kadayıf”, “Yabancı Damat” gibi birçok film ve dizide seslendirme yapmıştır. Özellikle “Yüzüklerin Efendisi” serisinde ‘Saruman’ karakterinin seslendirmesiyle hafızalarda kalmıştır.

Festival yürütme kurulu, Orhan Kemal Emek Ödülleri’ni bu yıl üç değerli sanatçıya vermekten büyük bir onur duyduklarını belirtti. Ödüller, festivalin açılış töreninde sahiplerine takdim edilecek.