GÜNDEM

Ada Koçyiğit'in Göz Ameliyatı Süreci ve Sağlığına Kavuşması

Ada Koçyiğit, Bitlis'te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ziyareti sırasında "Göz ameliyatıma destek ol Tayyip dede" yazılı döviz açarak yardım talep etmişti.

Abone Ol

10 yaşındaki Ada'nın sağ gözünde kayma sorunu vardı ve ailesi maddi imkansızlıklar nedeniyle ameliyatını yaptıramamıştı. 

Ada'nın çığlığını duyan Cumhurbaşkanı Erdoğan, durumu hemen Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu'na iletti.  Bakan Memişoğlu'nun talimatlarıyla Ada, önce Diyarbakır'a ardından da ameliyat için İstanbul'a gönderildi. 

Gerekli tıbbi incelemelerin yapılmasının ardından Ada, İstanbul'da başarılı bir göz ameliyatı geçirdi.  Ameliyatın ardından sağlık durumu iyileşen Ada, artık sağ gözündeki kayma sorununu aşmış oldu. 

Ada'nın babası Musa Koçyiğit, maddi imkansızlıklar nedeniyle kızının ameliyatını yaptıramadığını ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Sağlık Bakanı Memişoğlu'nun yardımıyla sorunun çözüldüğünü belirtti.  Baba Koçyiğit, kendilerine destek olan Cumhurbaşkanı ve Sağlık Bakanı'na teşekkür etti. 

Bu süreçte Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Sağlık Bakanlığı'nın hızlı ve etkin müdahalesi sayesinde 10 yaşındaki Ada'nın sağlığına kavuşması sağlandı. Ada, artık sağ gözündeki kayma sorununu aşmış olup normal bir yaşama dönebilecek.