GÜNDEM

Açıklama: Türkiye'den Lübnan'a Gönderilen Gemilerde Herhangi Bir Kavga Olmadı

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), Türkiye'nin Lübnan'dan Türk vatandaşlarını tahliye etmek için gönderdiği gemilerde herhangi bir kavga yaşanmadığını açıkladı.

Abone Ol

DMM'nin açıklamasına göre, bazı sosyal medya hesaplarında paylaşılan "Türkiye'den Lübnan'a Türk vatandaşlarını tahliye etmek için yollanan gemiye önce yabancı uyruklular alındı ve kavga çıktı" iddiası doğru değil.  Aksine, Lübnan'ın Beyrut şehrinden Türk vatandaşlarının tahliyesi, Türkiye'den Beyrut'a 300 ton insani yardım malzemesi götüren TCG Sancaktar ve TCG Bayraktar gemileriyle sorunsuz bir şekilde devam etmektedir. 

DMM açıklamasında, "İddia edilenin aksine vatandaşlarımızın Lübnan'dan tahliye edilme sürecinde herhangi bir kavga çıkması ve kavgaya Lübnan askerlerinin müdahale etmesi söz konusu değildir" ifadelerine yer verdi.  Yani Türk vatandaşlarının Lübnan'dan tahliyesi sürecinde herhangi bir kavga yaşanmadığı ve Lübnan askerlerinin müdahale etmek zorunda kalmadığı belirtildi.

Öte yandan, DMM'nin yaptığı açıklamada Türkiye'nin Lübnan'a gönderdiği insani yardım malzemesi miktarı da vurgulandı. Buna göre, Türkiye'den Beyrut'a toplam 300 ton insani yardım malzemesi gönderildiği ifade edildi. 

Sonuç olarak, Türkiye'nin Lübnan'dan Türk vatandaşlarını tahliye etme sürecinde herhangi bir sorun yaşanmadığı ve iddiaların aksine, tahliye işleminin sorunsuz bir şekilde devam ettiği DMM tarafından açıklandı.