Çalışma Grubu Oluşturulması ve Orman Yangınlarına Müdahale Planları Çalışma Grubu Oluşturulması ve Orman Yangınlarına Müdahale Planları

Muratpaşa Belediyesi, Antalya Orkidelerini ve Biyolojik Çeşitliliği Koruma Derneği (ANTOK) ile Çevre, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Derneği (ÇETADER) işbirliğiyle hazırlanan AGİP projesi için Avrupa Birliği'ne başvurdu. Proje, aldığı 97 bin 700 dolar hibe desteğiyle onaylandı.

AGİP projesi çerçevesinde, Muratpaşa Belediyesi, ilçede eğitim gören 40 lise öğrencisinden oluşan bir gençlik platformu kuracak. Bu platforma, pedagojik temellere dayanan çeşitli teknik ve atölye eğitimleri verilecek. Proje, gençler ve sivil toplum kuruluşları, kamu kurumları, akademisyenler ve toplumun diğer kesimlerini bir araya getirerek çevresel farkındalığı artırmayı amaçlıyor ve 12 ay sürecek.

Projede ayrıca, Lara Gelini'nin Muratpaşa falezlerinde yalnızca Fener Mevkii'nde bulunan tek örneğine atıfta bulunarak, "Gypsophila Park" adında bir tematik park oluşturulması planlanıyor. Bu park, iklim değişikliğinin topluma aktarılmasına yönelik bir merkez olarak hizmet verecek.

Kaynak: DHA