GÜNDEM

ABD'den 'Milton Kasırgası' Uyarısı: Son Yüzyılın En Güçlü Fırtınası Olabilir

ABD Ulusal Hava Durumu Servisi (NWS), Meksika Körfezi'nden güçlenerek Florida eyaletine yaklaşan Milton Kasırgası'nın, son yüzyılın en güçlü kasırgası olabileceği konusunda uyarıda bulundu.

Abone Ol

ABD’nin güneyinde etkili olması beklenen Milton Kasırgası, kasırga ölçeğinin en yüksek seviyesinde, Kategori 5 olarak sınıflandırıldı. Florida'dan tahliyeler devam ederken, ABD Başkanı Joe Biden da kasırganın "Son 100 yılda ABD’deki en kötü fırtınalardan biri" olabileceğini ifade etti.

ABD Ulusal Kasırga Merkezi (NHC), yaptığı son açıklamada Milton Kasırgası'nın Florida tarihinin en yıkıcı kasırgası olma potansiyeline sahip olduğunu vurguladı. Başkan Biden, tahliye emri alan Floridalılara, yaşadıkları bölgeyi hemen terk etmeleri çağrısında bulundu ve bunun "ölüm kalım meselesi" olduğunu belirtti.

Ayrıca, Federal Acil Durum Yönetim Kurumu (FEDA), kasırga sonrası için 20 milyon öğün yemek ve 40 milyon litre su dağıtımına hazır olduklarını duyurdu. Floridalılar için kritik bir süreç yaşanırken, yetkililer halkı güvenli bir şekilde tahliye olmaya teşvik ediyor.