GÜNDEM

ABD'de 30'dan Fazla Restoran Açan Hakkı Akdeniz, Türkiye'ye Yatırım Yapacak Hakkı Akdeniz, işadamı ve girişimci, ABD'd

Hakkı Akdeniz, işadamı ve girişimci, ABD'de 30'dan fazla pizza restoranı açan ve Türkiye'ye yatırım yapma kararı alan önemli bir isim.

Abone Ol

Akdeniz, Diyarbakır'ın Silvan ilçesi doğumlu ve 20 yaşında Amerika'ya göç etmiş. Başlangıçta dönem dönem evsiz kaldığı da belirtilen Akdeniz, 2010 yılında ilk pizza restoranını açmış. Açtığı Champion Pizza markası ile Amerika'da çok sayıda restoran sahibi olan Akdeniz, aynı zamanda farklı yemek konseptlerindeki restoranlarıyla da dikkat çekiyor. 

Akdeniz'in Türkiye'ye yatırım yapma kararı önemli bir gelişme. Amerika'nın farklı eyaletlerindeki pizza zincirlerinin yanı sıra, Miami'de Elia adıyla Akdeniz mutfağını ön plana çıkaran bir restoran ve New York'ta Wabi Nori adıyla Japon mutfağı konseptli yeni bir restoran açtığı da belirtiliyor.  Dondurulmuş gıda sektöründe Hakki's markasıyla da faaliyet gösteren Akdeniz, Türkiye'de de benzer yatırımlar yapacağını açıkladı.

Özellikle İstanbul başta olmak üzere Türkiye genelinde pizza zinciri restoranlarını yaymayı planlayan Akdeniz'in, ülkedeki yeni yatırımları Türk ekonomisi ve istihdam açısından önem taşıyor. Uzun yıllardır ABD'de başarılı bir girişimci olarak öne çıkan Akdeniz'in, Türkiye'deki deneyimleri ve vizyonu da merak ediliyor.