Flake, Türkiye'nin Karadeniz Tahıl Girişimi'nde üstlendiği rol için teşekkür etti ve "Türkiye'de görev yapmaktan onur duydum. Nereye gidersem gideyim, bu ülkeden aldığım minnettarlığı ve anıları yüreğimde taşıyacağım" dedi.

Flake, sosyal medya üzerinden yayınladığı veda mesajında, üç yıllık görev süresinde Türk ve Amerikan halkları arasındaki ilişkileri güçlendirdiklerini ve birçok ortak projeye imza attıklarını belirtti. Bu projeler arasında Gordion'da kazı çalışmaları, Roma Tiyatrosu'nun restorasyonu ve kültürel miras alanlarının korunması yer aldı. Ayrıca, Gençlik Değişim ve Öğrenim Programı sayesinde 700'den fazla Türk öğrencinin ABD'de eğitim görmesini sağladıklarını ve bu yıl 55 Türk lise öğrencisinin tam burslu olarak ABD'de eğitim alacağını ifade etti.

Flake, Türkiye'nin sporsever kültürüne de değinerek, "Hayatımda bu kadar çok futbol, voleybol ve basketbol maçı izlemedim. Özellikle Eda Erdem gibi ilham verici sporcularla tanışma fırsatı buldum" dedi.

Büyükelçi, ikili ilişkilerin güçlendirilmesi konusunda önemli adımlar attıklarını ve NATO ittifakını güçlendirdiklerini vurguladı. "F-16'ların satışı, Finlandiya ve İsveç'in NATO'ya katılımı gibi konularda önemli ilerlemeler kaydettik. Ukrayna'ya verdiğimiz ortak destek, Karadeniz Tahıl Girişimi'nde Türkiye'nin rolü ve diğer müttefiklerle iş birliğimiz, ortaklığımızın gücünü pekiştirdi," şeklinde konuştu.

Bolu'da Madende Trajik Kaza: Bir İşçi Hayatını Kaybetti Bolu'da Madende Trajik Kaza: Bir İşçi Hayatını Kaybetti

Flake, ayrıca 2026'da Türkiye'de düzenlenecek NATO Zirvesi'ne de dikkat çekti. Türkiye'de yaşanan yıkıcı 6 Şubat 2023 depremine verdikleri destekten bahseden Flake, "Depremzedelere yardım sağlamak, hayatlarını yeniden inşa etmelerine yardımcı olmak ortaklığımızın gücünü ve Türkiye'ye olan bağlılığımızı gösterdi" ifadelerini kullandı.

Son olarak, Türkiye'de kendisi ve ailesinin sıcak bir şekilde karşılandığını belirten Flake, "Yemekler, güzel kıyılar, zengin tarih ve kültür, en önemlisi de bu muhteşem ülkenin insanlarıyla olan bağlarımı özleyeceğim. Türkiye'de görev yapmaktan büyük onur duydum ve buradan ayrılırken minnettarlık ve güzel anılarla ayrılıyorum. Hoşça kalın," dedi.

Kaynak: DHA