Geçtiğimiz sezonu ikinci sırada tamamlayan ABB FOMGET, yeni sezona Sincan Yenikent'teki Osmanlı Stadı'nda saat 17.00'de başlayacak olan Fenerbahçe Petrol Ofisi maçıyla merhaba diyecek. Maçın hakemliğini Bedirhan Efeakdoğan üstlenecek.

FOMGET Teknik Direktörü Cumali Enginar, sezonun başlangıcının Fenerbahçe gibi güçlü bir rakip ile olmasının heyecan verici olduğunu belirtti. Enginar, "Hazırlıklarımız gayet iyi gidiyor ve maç öncesinde her şeyin tam olduğuna inanıyoruz. Transferlerde de önemli adımlar attık. Hedefimiz, şampiyonluk. Kadın futboluna ilgi her geçen gün artıyor ve biz de bu ilginin artarak devam etmesini umuyoruz. Sezon boyunca her maçı dikkatle oynayıp, sonunda şampiyon olmayı planlıyoruz" dedi.

Kadın futbolunun Türkiye’de yavaş yavaş kök saldığını ve erkek futboluyla benzerlikler taşıdığını ifade eden Enginar, "Geçen yıl Galatasaray’ın Şampiyonlar Ligi’ne katılması bizim için gurur verici bir gelişmeydi. Kadın futbolunun da erkek futbolu gibi gelişmesini ve iyileşmesini bekliyoruz. Her takım, disiplinli bir şekilde çalıştığında başarılı olabiliyor" şeklinde konuştu.

Fuat Çapa: Başakşehir’i Taktiksel Çalışmalarımız İle Yendik Fuat Çapa: Başakşehir’i Taktiksel Çalışmalarımız İle Yendik

Takım kaptanı Selda Akgöz ise geçen sezon şampiyonluğu kaçırmanın üzüntüsünü yaşadıklarını belirterek, "Bu sezon hedefimiz tekrar şampiyonluk. Şampiyonluğu bir kez tatmış olmamız bize motivasyon sağlıyor. Şu ana kadar hazırlıklarımız tamamlandı ve sabırsızlıkla ilk maçı bekliyoruz. Takımda değişiklikler oldu ama her yeni oyuncuyu sevgiyle karşıladık ve güçlü bir ekip oluşturmak için çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

2024-2025 Kadın Futbol Süper Ligi, 14 takımın katılımıyla tek grupta çift devreli lig usulüne göre 26 hafta sürecek. İlk yarı 22 Aralık 2024’te sona erecek, ikinci devre ise 26 Ocak 2025’te başlayacak. Sezon, 5 Mayıs 2025’te sona erecek ve şampiyon olan takım, Türkiye'yi UEFA Kadınlar Şampiyonlar Ligi'nde temsil edecek.

Kaynak: DHA