GÜNDEM

93. İzmir Enternasyonal Fuarı İçin Geri Sayım Başladı

İzmir Enternasyonal Fuarı (İEF), 30 Ağustos-9 Eylül tarihleri arasında 93. kez kapılarını teknoloji temasıyla açacak.

Abone Ol

'Zamanın Ötesine Geçiyoruz' sloganıyla düzenlenecek fuar, ziyaretçilere çeşitli teknoloji alanlarında yenilikçi deneyimler sunacak. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, bu yıl fuarın sürpriz bir konuğa ev sahipliği yapacağını belirterek, "Dünyaca ünlü sürpriz konuğumuz, resmi açılış töreninde ve çeşitli etkinliklerde yer alacak" dedi.

Türkiye'nin köklü fuarlarından biri olan İEF, 30 Ağustos-9 Eylül tarihleri arasında Kültürpark'ta teknoloji odaklı etkinliklerle ziyaretçileri geleceğin dünyasıyla buluşturacak. Açılış coşkusunun 30 Ağustos'ta Zafer Bayramı ile birleşeceği fuarda, Kültürpark Lozan Kapısı'ndaki törenin ardından, Alsancak Gündoğdu Meydanı'nda 500 dronla Zafer Bayramı temalı bir gösteri düzenlenecek.

Teknoloji Teması ve Etkinlikler

Fuar bu yıl 'Teknoloji' temasıyla ve 'Zamanın Ötesine Geçiyoruz' sloganıyla dikkat çekecek. Teknoloji özel alanında, teknokentler, organize sanayi bölgeleri ve teknoloji alanında faaliyet gösteren firmalar ürün ve hizmetlerini tanıtacak. Ayrıca, İZFAŞ ve İzmir İnovasyon ve Teknoloji AŞ iş birliğiyle girişimcilere ve start-uplara ücretsiz alan tahsis edilecek. Fuar, teknoloji meraklılarına fikirlerini paylaşma ve projelerini geliştirme fırsatı sunacak.

İstanbul bu yıl fuarın onur konuğu kenti olarak yer alacak. İstanbul, kültürel mirası, gastronomisi ve yenilikçi teknolojik girişimleriyle ziyaretçilere zengin bir deneyim sunacak. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), çeşitli etkinliklerle bu deneyimi destekleyecek.

Dron Gösterileri ve Konserler

30 Ağustos'ta fuarın açılış coşkusunun ardından, Kültürpark'ta saat 21.30'da Alsancak Gündoğdu Meydanı'nda 500 dron ile Zafer Bayramı temalı gösteri yapılacak. 31 Ağustos'ta ise Kültürpark'ta Atatürk Açıkhava Tiyatrosu'nda resepsiyon ve teknoloji temalı dron şov düzenlenecek.

Fuar boyunca birçok konser ve etkinlik gerçekleştirilecek. Çim Konserleri'nin ilki Mert Demir ile başlayacak, ardından Teoman, Volkan Konak, Hande Yener gibi ünlü isimler sahne alacak. Alternatif Sahne'de ise Pera, Melis Fis, Anıl Piyancı gibi gruplar performans sergileyecek. Red Bull'un sponsorluğunda Türkiye'nin en iyi sokak dansçılarının mücadele edeceği Red Bull Dance Your Style Türkiye Finali de 1 Eylül'de düzenlenecek.

Eğitim ve Spor Etkinlikleri

Fuar, sporun da merkezi olacak. 12. Uluslararası 9 Eylül İzmir Yarı Maratonu ve 3x3 Streetball İzmir Cup 2024 finali gibi etkinlikler fuara heyecan katacak. Ayrıca, çocuklar için robotik ve STEM programları, 'World Robot Olympiad Türkiye 2024' hakkında bilgi edinme fırsatı sunulacak.

Giriş Ücretleri ve Sponsorluklar

Fuarın giriş ücretleri tam 20 TL, öğrenci 7,5 TL olarak belirlendi. Etkinlikler 16.00-23.00 saatleri arasında düzenlenecek. Ana sponsoru Folkart, etkinlik sponsoru Migros, teknoloji sponsoru Vestel ve otomotiv sponsoru Avek Otomotiv ile gerçekleşecek fuar, teknoloji ve kültürün buluşma noktası olacak.