GÜNDEM

91 Yaşında Bakkal İşletmeye Devam Ediyor: Şaban Özsoy’un Azmi Göz Kamaştırıyor

Bartın’ın Ulus ilçesine bağlı Zafer köyünde yaşayan 91 yaşındaki Şaban Özsoy, 42 yıldır bakkal dükkânını işletiyor.

Abone Ol

Babası Mustafa Özsoy’un yanında 15 yıl çırak olarak çalıştıktan sonra, 1982 yılında kendi bakkalını açan Şaban Özsoy, yaşına rağmen işine olan bağlılığını sürdürüyor.

Zafer köyünün 500 kişilik nüfusuna hizmet veren Şaban Özsoy, küçük çaplı bakkal dükkanını sabah erken saatlerde açarak köy halkına hizmet vermeye devam ediyor. Bakkal dükkanının raf düzenini hiç değiştirmeyen Özsoy, bölgedeki en eski işletmelerden biri olarak tanınıyor. Yaşı nedeniyle bazen zorlandığını belirten Özsoy, “Bu yaşta bakkal işletmek zorlayıcı olabiliyor. Bacaklarım ağrıyor ve oturduğum yerden çabuk kalkamıyorum. Ancak çocuklarımın dükkânı devralacağına inanıyorum. Bakkala gelenlerden yaşımı bilenler ‘aferin’ diyor, bilmeyenler ise ‘maşallah’ diyerek şaşırıyorlar” şeklinde konuştu.

Özsoy, bakkalda biten ürünleri tedarik etmek için pazara veya hale giderek ihtiyaçlarını karşılıyor. Orman işçileri ve köy halkına hizmet etmekten büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Şaban Özsoy, ilerleyen yaşına rağmen sağlık sorunları bulunmadan işine devam ediyor.

Bakkal dükkanına alışverişe gelen orman işçisi Turan Tokgöz, “Şaban amcamız gerçekten takdire şayan. Kendisinden memnunuz ve yıllardır bize hizmet ediyor. Ben 66 yaşındayım ve sağlık sorunları yaşıyorum, ancak Şaban amca 91 yaşına rağmen çalışmaya devam ediyor. Kendisine uzun ömürler diliyoruz” dedi.