GÜNDEM

9. Şehir Tiyatroları Festivali Adana'da Başladı

Türkiye'nin her köşesinden seçkin şehir tiyatrolarının katıldığı 9. Şehir Tiyatroları Festivali, 14 Ekim Pazartesi günü Adana'da başladı ve 5 Kasım'a kadar devam edecek. Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen festival, sanatseverleri Türkiye'nin en iyi tiyatro topluluklarıyla bir araya getiriyor.

Abone Ol

Festivalin açılış töreninde, Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu'nda "Uçurtmanın Kuyruğu" adlı oyun sergilendi. Açılış törenine, çok sayıda tiyatro yazarı, yönetmen, oyuncu ve sanatsever katıldı. 

Açılışta, duayen sanatçı Zihni Göktay'a, tiyatroya verdiği emeklerden dolayı "Adana'da Olmak Ya Da Olmamak" başlıklı teşekkür plaketi takdim edildi. Plaketi, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar tarafından Göktay'a verildi. 

Plaketi alırken konuşan Zihni Göktay, "İnsanı insana, insanla anlatan yalansız dolansız montajsız bir sanatın erbabı olmak için 60 senedir emekli olmama rağmen çalışmaya devam ediyorum" dedi.  Göktay'ın bu sözleri, uzun yıllardır tiyatro alanında gösterdiği özverili çalışmaların bir göstergesi.

Adana Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Nusret Çal, festivalin amacının "Türkiye'nin her köşesinden, birbirinden değerli ve seçkin şehir tiyatrolarını Adanalı sanatseverlerle buluşturmak" olduğunu belirtti. Başkan Zeydan Karalar da, "Adana'yı tiyatro kenti haline getirmek için çalışıyoruz. Bu festival de bu yöndeki çabalarımızın bir parçası" dedi. 

Şehir Tiyatroları Festivali kapsamında, 14 Ekim - 5 Kasım tarihleri arasında Adana'da çok sayıda tiyatro gösterimi yapılacak. Festivalin programında, Türkiye'nin önde gelen şehir tiyatrolarının yanı sıra ulusal ve uluslararası ödüllü oyunlar da yer alıyor. Sanatseverler, bu iki haftalık süre içinde Adana'da sanatın en seçkin örneklerini izleme fırsatı bulacak.

Kültür ve sanat alanında Adana'nın önemli bir merkez haline gelmesi için düzenlenen bu festival, Adana Büyükşehir Belediyesi'nin kentin kültürel gelişimine verdiği önemin bir göstergesi. Festivale gösterilen yoğun ilgi de Adanalı sanatseverlerin tiyatroya olan ilgisini ve desteğini ortaya koyuyor.