Bakan Kacır, sosyal medya üzerinden yaptığı duyuruda, “Gençlerimize müjde: Milli Teknoloji Atölyeleri geliyor. Üniversitelerde ve TÜBİTAK destekli bilim merkezlerinde hayata geçireceğimiz atölyelerle, gençlerimizin hayallerindeki projeleri gerçekleştirme ve ulusal ve uluslararası bilim ve teknoloji yarışmalarına hazırlanma imkanı sunacağız” dedi.

Nitelikli İnsan Kaynağı Yetiştirilecek

Bakanın Polonya Meclis Başkanıyla Görüşmesi Bakanın Polonya Meclis Başkanıyla Görüşmesi

Bakanlık açıklamasında, atölyelerin milli teknolojiler geliştirecek gençler için destek sağlayarak, yerli ve milli sanayinin ihtiyaç duyduğu nitelikli insan kaynağını yetiştirmeyi amaçladığı belirtildi. Ayrıca, girişimci gençlerin teknik ve mesleki eğitim süreçleri desteklenecek ve bilim ve teknoloji yarışmalarına katılacak takımlara gerekli makine, teçhizat ve sarf malzeme desteği sunulacak.

İki Destek Programı

Proje kapsamında iki farklı destek programı uygulanacak. İlk olarak, en az 200 metrekarelik alanlara sahip atölyelerin kurulumuna yönelik Atölye Kurulum Projesi desteği verilecek. İkinci olarak, en az 200 metrekarelik alana sahip ve en az 6 ay süresince faaliyet göstermiş atölyelere, sürdürülebilirliklerini ve kapasitelerini artırmalarına yardımcı olmak amacıyla Sürdürülebilirlik ve Kapasite Artırımı Projesi desteği sağlanacak.

Üniversite-Sanayi İş Birlikleri

Projede ayrıca, atölyelerin demirbaş ve sarf malzemelerinin belirlenmesi, yarışma süreçlerinin desteklenmesi, başvuru dosyalarının değerlendirilmesi, uzmanlarla takımların bir araya getirilmesi ve sanayi iş birliklerinin kurulması gibi desteklerin yanı sıra tanıtım etkinlikleri ve eğitim programları da düzenlenecek. Başvurular, TÜBİTAK Proje Başvuru Sistemi (PBS) üzerinden çevrim içi olarak alınacak.

Kaynak: DHA