GÜNDEM

81 İlde 'Çember-22' Operasyonları: 3 Bin 126 Firari Yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, ülke genelinde gerçekleştirilen 5 günlük 'Çember-22' operasyonlarının sonuçlarını duyurdu.

Abone Ol

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 81 ilde İl Jandarma Komutanlıkları, İl Emniyet Müdürlükleri ve Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın ortaklaşa yürüttüğü operasyonlarda toplam 3 bin 126 firarinin yakalandığını belirtti.

Yerlikaya'nın verdiği bilgilere göre, operasyon süresince yol aramaları, ev ve iş yerlerinde yapılan baskınlar, kimlik kontrolleri gibi çeşitli yöntemler kullanıldı. Operasyonlar, hırsızlık, dolandırıcılık, yağma, adam öldürme, cinsel suçlar, narkotik suçlar, kaçakçılık ve diğer suçlardan aranan kişileri hedef aldı.

Bakan Yerlikaya, operasyonları yöneten valiler, kaymakamlar, jandarma komutanları ve emniyet müdürleri ile operasyonlarda görev alan güvenlik personelini tebrik etti. Ayrıca, "Aziz milletimizin bilmesini isterim ki aranan suçluların sokaklarımızda gezmelerine asla izin vermeyeceğiz. Ailelerimizin huzurunu kaçırmalarına müsaade etmedik, etmeyeceğiz" şeklinde bir açıklamada bulundu.