GÜNDEM

8 Bıçak Darbesiyle Öldürülen Huriye, Toprağa Verildi

Huriye Özkan, 44 yaşında bir kadın, 13 Ekim tarihinde, Samsun Vezirköprü`de, kendisi ile barışmak isteyen eski sevgilisi Ömer Teker (49) tarafından 8 bıçak darbesi ile öldürüldü.

Abone Ol

Olay, saat 22.30 civarında, Vezirköprü ilçesinin Tikenli Mahallesi'ndeki Ulu Işık Caddesi'ndeki bir engelli parkında meydana geldi. Ömer Teker ve Huriye Özkan arasında dini nikahla yaşadıkları ve kuzen oldukları biliniyor. 

İkili arasında başlayan tartışma giderek büyüdü ve Teker, Özkan'ı 8 yerinden bıçaklayarak öldürdü. Özkan'ın yanında bulunan 17 yaşındaki kızı N.Ö. de araya girmek isterken hafif yaralandı. 

Teker, suç aleti bıçağını parkın civarındaki çöpe atarak kaçtı. Ancak kısa süre sonra polis tarafından yakalanarak gözaltına alındı. Adli işlemlerinin ardından tutuklanan Teker hakkında "kasten öldürme" suçundan dava açıldı. 

Huriye Özkan, kurtarılamayarak olay yerinde hayatını kaybetti. Cenazesi, Vezirköprü ilçesinde toprağa verildi. Olay, Samsun'da büyük üzüntü ve infial yarattı. 

Bu vahim olay, kadına yönelik şiddetin Türkiye'de hala süren ve çözülmesi gereken önemli bir sorun olduğunu bir kez daha gözler önüne sermiştir. Kadınların can güvenliğinin sağlanması ve aile içi şiddetle mücadele edilmesi için daha etkin önlemler alınması gerektiği değerlendirilmektedir.