Şakar, "Yürümekte bazen zorluk çekiyorum ama kursa devam ediyorum. Eskiden bu işleri büyüklerimiz yapardı, şimdi ben de yapıyorum. Herkes bu kurslara katılsın, çabalasın ki gençler de örnek alarak çalışsınlar" ifadelerini kullandı. Midyat Kaymakamlığı'na bağlı Alacakaya Mahallesi'ndeki Aile Destek Merkezi'nde Halk Eğitimi Merkezi iş birliğiyle düzenlenen el sanatları kursu, kadınlara hem yeni beceriler kazandırıyor hem de ürettikleri ürünlerle aile ekonomisine katkıda bulunmalarını sağlıyor. Kursa katılan kadınlar, çeşitli el sanatları öğrenirken, ürünlerini Midyat Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi'nde satışa sunarak gelir elde ediyorlar. Zeynep Şakar, 6 çocuk annesi ve 10 torun sahibi olarak, boş zamanlarını değerlendirmek amacıyla kursa katıldığını belirtti. Günde 6 saat süren derslere düzenli olarak katıldığını ifade eden Şakar, "Burayı çok seviyorum ve gençlerin de bu tür kurslara katılmasını teşvik ediyorum. Önceden sadece büyüklerimiz bu işleri yapardı, şimdi ben de öğrenerek yapıyorum. Herkes bu fırsatları değerlendirsin ve çalışsın" dedi.

EL SANATLARI ÖĞRETMENİ KÜBRA ŞAŞMAZ, ZEYNEP ŞAKAR'IN BAŞARISINI VURGULADI

Oğluna Rapor Vermeyen Aile Hekimini Darbeden Anne Gözaltına Alındı Oğluna Rapor Vermeyen Aile Hekimini Darbeden Anne Gözaltına Alındı

El sanatları öğretmeni Kübra Şaşmaz, Şakar’ın sepet örücülüğünde zorluk çekmediğini belirtti. Şaşmaz, "Kurslarımızda sepet örücülüğünden makrome ve geleneksel sanatlara kadar geniş bir yelpazede eğitim veriyoruz. Sepet örücülüğü, unutulmaya yüz tutmuş bir sanat dalı ve Zeynep Hanım bu alanda çok başarılı oldu. Önce, 'Devam edebilir mi, sevebilir mi?' gibi sorularımız vardı ancak Zeynep Hanım, bu işi çok güzel öğrendi ve uygulama aşamasına geçti" dedi.

KOORDİNATÖR AYŞE NOYAN, KURSLARIN KATKISINI VE KATILIMCILARIN BAŞARILARINI PAYLAŞTI

Aile Destek Merkezi Koordinatörü Ayşe Noyan, kursların herkes için açık olduğunu vurgulayarak, "Kurslarımızda makrome sanatı da dahil olmak üzere çeşitli el sanatları öğretiliyor. 74 yaşındaki Zeynep Hanım da bu kurslardan faydalanarak makrome ve sepet örücülüğünü öğrendi. Katılımcılar yaptıkları ürünleri satışa sunarak hem para kazanıyor hem de sertifika alıyor. Bu kurslar, hem kişisel gelişim hem de toplumsal katkı açısından büyük önem taşıyor" dedi.

Kaynak: DHA