GÜNDEM

68 Yıllık Dernekte Eşit Oyla İlk Kez Yaşanan Seçim Heyecanı

Antalya’nın 68 yıllık Yaş Sebze ve Meyve Komisyoncular Derneği, tarihinde ilk defa iki başkan adayının da eşit oy almasıyla ilginç bir duruma tanıklık etti.

Abone Ol

Dernek yönetimi, bu nedenle ay sonunda yeniden seçim yapmak zorunda kalacak.

1956 yılında Antalya Büyükşehir Belediyesi Yaş Sebze ve Meyve Hali'nde kurulan Antalya Yaş Sebze ve Meyve Komisyoncular Derneği, 3 yıllık yönetim süresinin sona ermesinin ardından bu yılın mayıs ayında genel kurul toplantısına gitti. Mevcut başkan Hasan Ali Yılmaz ile önceki dönem başkanı Nevzat Akcan, başkanlık için aday oldular. İki aday arasında yapılan seçimde, derneğin 68 yıllık tarihinde bir ilk yaşandı. 135 üye kapalı zarflarla oy kullandı ve sonuçta her iki başkan adayı da 67 oy aldı. 1 oy ise geçersiz sayıldı. Geçersiz oyu kullanan üye, iki başkanın da yakın arkadaşı olduğunu belirterek, iki isme de kırmamak adına mühür bastığını açıkladı.

Yeni seçim tarihi ise 31 Ağustos Cumartesi olarak belirlendi. Dernek üyeleri, bu tarihte yeniden sandık başına giderek oy kullanacak. Seçimde, Hasan Ali Yılmaz ve Nevzat Akcan yeniden aday olacak. 135 üye kapalı zarf usulüyle oy kullanacak. Mevcut başkan Hasan Ali Yılmaz, seçimin demokratik bir şekilde ve kırıp dökmeden tamamlanmasını umduğunu belirtti. Yılmaz, “Tarihimizde ilk defa iki adaylı seçimde eşitlik sağlandı. Seçim 3 ay sonrasına, yani ağustos ayının sonuna ertelendi. Amacımız, kimseyi üzmeden ve kırmadan seçimin sona ermesidir. Bugüne kadar toptancı hal esnafımız için elimizden geleni yaptık, seçimi kazansak da kaybetsek de desteklerimiz devam edecektir” dedi.

Rakip başkan adayı Nevzat Akcan ise, seçimlerin demokratik bir şekilde ve bayram havasında geçmesini umduğunu ifade etti. Akcan, “Seçimler olağan süreçlerdir. Önemli olan, esnafımız için çaba gösteren kişilerin yönetime gelmesidir. Amacımız, esnafımızın sorunlarını hızlı bir şekilde çözmek ve birlik beraberliği sağlamaktır. Her iki taraf için de hayırlısı olsun” şeklinde konuştu.