GÜNDEM

6 Şubat Depreminde Hasar Gören Tünel Yeniden Trafiğe Kapatıldı

Kahramanmaraş'taki Aşık Mahzuni Şerif Tüneli, 6 Şubat depremlerinde tavandaki beton bloklarında meydana gelen oynamalar sonrası geçici olarak trafiğe kapatılmıştı.

Abone Ol

Yapılan incelemeler neticesinde tünelin trafik akışına engel oluşturmadığı belirlenmişti. Ancak, son günlerde beton bloklarda tekrar oynama tespit edilmesi üzerine tünel yeniden trafiğe kapatıldı.

Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Ankara'dan gelen bir ekip tarafından tünelde incelemeler yapıldığını ve bu incelemelerin raporuna göre hareket edileceğini belirtti. Vali Ünlüer, “Geçmişte de 6 Şubat depremlerinde beton bloklarda oynama meydana gelmişti ve yapılan değerlendirmelerde bir engel teşkil etmediği için trafik devam etmişti. Ancak dün yeniden bir oynama tespit edildi. Bu oynamaların depremlerden kalan etkiler olup olmadığını bilmiyoruz. Teknik ekipler inceleme yapıyor ve raporlarına göre ne yapılacağına karar vereceğiz” dedi.

Kahramanmaraş-Göksun kara yolunun Edebiyat Yolu bölümünde yer alan 2881 metre uzunluğundaki tünel, 7 Kasım 2020 tarihinde 4,6 milyar liraya mal olan projenin bir parçası olarak hizmete açılmıştı. Tünel, Türk edebiyatının önemli isimlerinin adlarının verildiği bir dizi tünel ve viyadükten oluşan bir yol ağının parçasıdır. Trafik akışı, tünel kapalı olduğu sürece eski güzergah olan Püren Geçidi'ne yönlendirildi.