GÜNDEM

5 Metreden Düşen 3 Yaşındaki Ömer Erdem, Sundurma Demiri Sayesinde Kurtuldu

Isparta Eğirdir`de 3 yaşındaki Ömer Erdem Yenican, 1'inci kattaki evlerinin görünümün yaklaşık 5 metre yükseklikten düştü.

Abone Ol

Düşüşü sırasında giriş kattaki kafenin sunduğu demirine çarpan Yenican, ardından beton zemine düştü ancak hafif yaralarla kurtuldu.

Olay, dün saat 12.00 sıralarında Cami Mahallesi'ndeki bir apartmanda meydana geldi. Mutfakta yemek hazırlayan Esra Yenican, oğlu Ömer Erdem'in oturma odasındaki pencereden ayrıldığını fark etmedi. Ömer, pencereden düşerken binanın altında kafenin sunduğu demir profilini çektikten sonra beton zemine düştü. Düşüşün ardından Ehli'ye başlayan Yenican'ı gören kafedekiler, hemen müdahale edilerek başına buz yerleştirildi.

Sesleri kazanan Esra Yenican, aşağıya baktığında durumu fark etti ve hemen birinin yanına koştu. İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Ambulansla Eğirdir Kemik Eklem Hastalıkları Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi'ne götürülen Ömer Erdem'in tedavilerinde hayati tedavinin mevcut olduğu belirlendi. Yenican, tedavinin ardından eve gönderildi.

Esra Yenican, "Mutfakta yemek hazırlıyordum, Ömer Erdem oturma odasında televizyon izliyordu. Kanepe ile pencere arasında camın açılma açısı o kadar küçük ki, Ömer Erdem'in oradan nasıl geçtiğini, camı nasıl açtığını halen düşünemiyorum. Allah'a şükür oğlumuzun durumu çok iyi" dedi.

Olayın görgü tanığı Ahmet Emir Akcan ise, "İçeride oturuyordu. Bir anda 'küt' diye ses geldi. Çocuk burada yerde yatıyordu. Demir çalışıyordu, sonra yere düşmüş, kafası vurmuştu. Durumu da iyiymiş. Allah korudu düşün. 1'inci kattan düştü. Cam zaten duyduk, önümüzdeydi çocuk. Kafasına buz bastık" şeklinde konuştu.