Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, Soma ve Yozgat Cumhuriyet Başsavcılıkları ile Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı'nın koordinasyonunda düzenlenen operasyonların detaylarını paylaştı. Operasyonlar, Manisa'da Doğan Gezekli ve Yozgat'ta cezaevinde bulunan Ahmet Doğan liderliğindeki iki ayrı suç örgütüne yönelik gerçekleştirildi.

Yapılan araştırmalara göre, bu örgütler eğlence mekanlarını cebir ve tehdit yoluyla ele geçirmeye çalışıyor, iş yerlerini kurşunlayarak, silahlı tehditlerle mağdurları zorla senet imzalatmaya yöneliyordu. Ayrıca, 'silah ticareti', 'suç işlemek amacıyla örgüt kurma', 'silahla kasten yaralama', 'vergi usul kanununa muhalefet', 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılma', 'yağma', 'tefecilik' ve 'şantaj' gibi birçok suç işledikleri belirlendi.

Yapılan operasyonlar sonucunda Manisa, Yozgat, Trabzon, Tekirdağ ve Hatay'da 30 şüpheli yakalandı. Ekipler, aramalarda 8 ruhsatsız tabanca, 4 ruhsatsız tüfek, 7 kesici ve delici alet, çeşitli miktarlarda uyuşturucu madde ile çok sayıda çek ve senet ele geçirdi.

Yerlikaya, operasyonlarda emeği geçen kamu görevlilerine teşekkür ederek, "Aziz milletimizin bilmesini isterim ki, organize suç örgütleri ve çeteler kazdıkları kuyulara düşecekler. Hangi büyüklükte olursa olsun, organize suç örgütlerini çökerteceğiz" ifadelerini kullandı.

Huzurevinde Tanışıp İkinci Baharlarına 'Evet' Dediler Huzurevinde Tanışıp İkinci Baharlarına 'Evet' Dediler

Kaynak: DHA