GÜNDEM

5 Ay Önce Öldürülen Torununun Katillerinin Yakalanmasını Bekliyor

Adana’da, babaannesi Fatma Karatepe'yi ziyarete giderken bir taksi durağına düzenlenen silahlı saldırıda hayatını kaybeden Ahmet Karatepe'nin (28) katilleri hala yakalanamadı.

Abone Ol

Fatma Karatepe, "5 aydır nasıl yakalanmadılar, hayret ediyorum. Sana vuran eller kırılsın" dedi.

Olay, Seyhan ilçesi Yeşilevler Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Caddesi'nde 6 Nisan’da meydana geldi. Sürücüsünün kimliği henüz belirlenemeyen bir otomobil, İbrahim Efe K. ve Aydın T.’nin bindiği motosikletle çarpıştı. Çarpışmanın ardından çıkan kavgada motosiklet sürücülerinin, otomobil sürücüsüne saldırması üzerine taksi şoförleri müdahale etti ve motosiklet sürücülerini dövdü. Aynı gün akşam saatlerinde, İbrahim Efe K. ve Aydın T. taksi durağına tabancalarla ateş açtı. Bu sırada, babaannesine gitmek üzere motosikletiyle yola çıkan Ahmet Karatepe, kurşunların arasında kalarak sırtına isabet eden kurşunla hayatını kaybetti. Şüpheliler, 15 el ateş ettikten sonra kaçtı.

Olayın ardından Cinayet Büro Amirliği ekipleri, şüphelilerin kimliklerini tespit ederek, çeşitli adreslere baskınlar düzenledi. Ancak, şüpheliler hala yakalanamadı. Karatepe ailesi, 5 aydır firari olan şüphelilerin bulunması için yardım çağrısında bulundu. Ahmet Karatepe'nin babası Erdal Karatepe, "İftarını yaptıktan sonra babaannesine gitmek üzere evden çıktı. Yarım saat sonra vurulduğu haberini aldık. Evlendirmeyi planlıyorduk, çeyiz hazırlığı yapıyorduk. Genç yaşta oğlumu toprağa verdim" şeklinde konuştu.

Babaanne Fatma Karatepe, "Ahmet, Kadir gecesi için bize gelecekti. Son anda babası daha sonra gelmesini söyledi. Ahmet, 'Ölüme mi gidiyorum, babaannemi 5 dakika görüp geleceğim' demişti. Kavga olmuş, kör kurşun ona isabet etmiş. Annesi ve babası 5 aydır mezarının başında bekliyor. En son birkaç gün önce görüşmüştük. Çay içmeye çağırdım ama işi olduğunu söyledi" dedi.

Fatma Karatepe, torununun katillerinin bir an önce yakalanmasını talep ederek, "Katillerin Irak’a kaçtığı söyleniyor. 5 aydır nasıl yakalanmıyorlar, şaşıyorum. Onların elleri kırılsın, haklarından Allah gelsin" diyerek gözyaşı döktü. Şüphelilerin yakalanması için çalışmalar sürüyor.