GÜNDEM

48 Saat Sonra Bulunan Mehmet Aslan'ın Durumu

Bartın'da mantar toplamak için ormana giden 71 yaşındaki Mehmet Aslan, evine dönmeyince ailesi tarafından kayıp ihbarı verilmiştir.

Abone Ol

3 Ekim sabahı köyünden çıkan Aslan, köpeği ile birlikte ormana gitmiş, ancak eve dönmemiştir. Bunun üzerine ailesi, 112 Acil Çağrı Merkezi'ne haber vermiştir. 

İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), jandarma ekipleri ve köylüler, ormanda arama kurtarma çalışması başlatmışlardır. Ekipler, köye yaklaşık 15 kilometre mesafede köpeğin havlaması üzerine Aslan'ın bulunduğu yere ulaşmışlardır.  Kayalıklardan düşerek yaralanan ve hareket etmekte zorlanan Mehmet Aslan, ekipler tarafından beline bağlanan ip yardımıyla bulunduğu yerden çıkarılmıştır. 

48 saat sonra kurtarılan Mehmet Aslan, ambulansla Bartın Devlet Hastanesi'ne kaldırılmıştır.  Aslan'ın ayağında incinme ve çatlak olduğu, genel durumunun ise iyi olduğu bildirilmiştir.  Arama kurtarma çalışmalarının ardından sağ olarak bulunan Mehmet Aslan, kayalıklardan düşerek yaralandığı anlaşılmıştır. 

Bu olayda, Mehmet Aslan'ın ormanda kaybolması ve 48 saat sonra sağ olarak bulunması dikkat çekicidir. Arama kurtarma ekiplerinin koordineli çalışması sayesinde Aslan, yaralı durumda da olsa kurtarılabilmiştir. Yaşlı bir birey olmasına rağmen, ormanda ve kayalıklarda maruz kaldığı zorlu koşullara rağmen hayatta kalabilmesi olumlu bir sonuç olarak değerlendirilebilir.