GÜNDEM

4 Yıl Beklediği Teknesi Tamamlanınca Davul Zurnayla Denize İndirildi

Bartın Kurucaşile`de yaşayan balıkçı Öncel Erdil (40), sipariş verdiği teknesinin uzun süren yapım sürecinin ardından, denize davul zurna eşliğinde indirmenin keyfini yaşadı.

Abone Ol

İki yıl önce Kastamonu'nun Doğanyurt ilçesinden Kurucaşile’ye yerleşen balıkçı Öncel Erdil, dört yıl önce bir tersaneye 10 metre uzunluğunda bir balıkçı teknesi yaptırmak üzere sipariş vermişti. Ancak çeşitli nedenlerden ötürü tekne, üç yıl boyunca tamamlanamadı. Bunun üzerine Erdil, geçen yıl başka bir tersane ile anlaşıp teknesinin yapımını orada sürdürdü ve tekne bir yıl içinde tamamlandı.

Yapım sürecinde yaşadığı zorluklar nedeniyle kendine söz veren Erdil, "Tekne denize inerken davul çaldıracağım" demişti. Bu sözünü yerine getiren balıkçı, 'Çılgın Kaptan' adını verdiği teknesini, Kastamonu’dan gelen davul zurna ekibiyle denize indirdi. Şile Mahallesi'ndeki tersanenin önünde iş makinesiyle TIR’a yüklenen 10 metre uzunluğundaki tekne, ilçe merkezindeki büyük liman mevkisine getirildi. Teknenin davul zurna eşliğinde denize indirilmesi, görenlerin şaşkınlıkla izlediği bir olay oldu. İş makinesi yardımıyla denize indirilen tekneye balıkçı Erdil ve arkadaşları, davul zurna eşliğinde büyük bir coşkuyla eğlendi.

‘İlk Kez Davul Zurna ile Tekne Denize İndirildi’

İlçeye iki yıl önce yerleştiğini belirten balıkçı Öncel Erdil, “Gemi kaptanlığı yapıyorum ve dört yıl önce bir tersaneye tekne siparişi verdim. Ancak tekne üç yıl boyunca yapılmadı. Başka bir tersanede bir yıl içinde tamamlandı. Yapım aşamasında yaşadığım sıkıntılar nedeniyle kendime söz verdim ki, bu tekne denize inerken davul çaldıracağım. Şimdi bu sözümü yerine getirdim ve tekne ilk kez ilçede davul zurna ile denize indirildi. Çok mutluyum” şeklinde konuştu.