İzmir'de Uyuşturucu Operasyonu: 1 Şüpheli Tutuklandı İzmir'de Uyuşturucu Operasyonu: 1 Şüpheli Tutuklandı

Patlamanın ardından yapılan ilk incelemede dinamit bulgusuna rastlanmadı. Savcılık, dinamit dışındaki malzemelerin de kullanılabileceği ihtimali üzerinde dururken, kesin tespit için kriminal rapor bekleniyor.

Olay, 7 Eylül tarihinde Canik ilçesi Devgeriş Mahallesi'nde gerçekleşti. Samsun-Ordu kara yolunun kenarındaki arsada, otel inşaatı için yapılan temel kazısında taş kırma işlemi sırasında patlama yaşandı. Patlamanın etkisiyle yola fırlayan taşlar, seyir halindeki araçlara zarar verirken, taşların isabet ettiği 4 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı ve ardından taburcu edildi. Olaydan sonra kapanan kara yolu, temizlik çalışmaları sonrası yaklaşık yarım saat içinde yeniden ulaşıma açıldı.

Olayla ilgili olarak inşaat yetkilisi E.T., hafriyat sahibi R.L., ve iş makinesi operatörleri E.B. ile S.Ç., gözaltına alındıktan sonra emniyetteki ifadelerinin ardından serbest bırakıldılar. Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı, patlamanın nedenine dair yapılan incelemede dinamit bulgusunun saptanamadığını açıkladı. Olay yeri inceleme ekiplerinin topladığı örnekler, Samsun Kriminal Bölge Polis Laboratuvarı'na gönderildi. Dinamit dışında başka malzemelerin kullanılmış olabileceği üzerinde durulmakta olup, kesin tespit için kriminal raporu bekleniyor.

Kaynak: DHA