Göl altındaki bazilikası, ünlü çini ve seramikleri ile tanınan İznik, Ege ve Akdeniz’in kalabalık tatil bölgelerinden uzaklaşmak isteyenler için mükemmel bir alternatif sunuyor. Günlük kiralama bedeli 8-12 bin TL arasında değişen, 4 ila 10 kişi kapasiteli havuzlu villalarda konaklama imkanı sunan İznik, yalnızca yaz aylarında değil, yıl boyunca %100 doluluk oranıyla misafirlerini ağırlıyor.

Ebru U.'nun Suç Kronolojisi Ebru U.'nun Suç Kronolojisi

İznik, M.Ö. 377 ve M.Ö. 64 yıllarında Bithynia Krallığı, 1080 yılında Selçuklu Devleti, 1204-1261 yıllarında Bizans İmparatorluğu ve 1331-1335 yıllarında Osmanlı Devleti'ne başkentlik yapmış bir tarihi mirasa sahip. Bu zengin tarih, İznik'i kültürel bir cazibe merkezi yaparken, aynı zamanda göl manzaralı ve havuzlu müstakil villalar sayesinde tatilciler için popüler bir destinasyon haline gelmiştir. Özellikle Covid-19 pandemisinin etkisiyle, geleneksel oteller yerine doğa ile iç içe, izole alanlar sunan müstakil villalar tercih ediliyor.

Turizmci Ali Gençtürk, pandemi döneminin tatil anlayışını köklü bir şekilde değiştirdiğini belirtti ve “Artık tatilciler, kalabalık otellerde konaklamak yerine, daha izole ve mahremiyet sunan villaları tercih ediyor. İnsanlar hem güvende olmak hem de doğayla baş başa kalarak huzurlu bir tatil yapmak istiyorlar,” dedi.

Gençtürk, yeni tatil anlayışının özellikle aileler ve arkadaş grupları arasında yaygınlaştığını ifade etti. “Aileler çocuklarıyla daha rahat vakit geçirebilecekleri ve kendilerine özel alanlar sunan villaları tercih ediyor. Arkadaş grupları da bu villalarda hem birlikte vakit geçirme hem de kişisel alanlarında dinlenme imkanı buluyorlar. Müstakil villalar, 5 yıldızlı otellerle yarışabilecek konforu sağlarken, aynı zamanda özgürlük ve mahremiyet sunuyor,” şeklinde konuştu.

Ali Gençtürk, müstakil havuzlu villaların önümüzdeki yıllarda popülerliğinin artacağını öngörüyor ve “Tatilciler artık sadece bir yerden bir yere gitmek değil, gittikleri yerde kendilerini evlerinde gibi hissetmek istiyorlar. Bu eğilim, müstakil villaları ön plana çıkarıyor,” ifadelerini kullandı.

Kaynak: DHA