GÜNDEM

36 Yıl Sonra Düğün Yapan Çiftin Hikayesi

Rize'nin Pazar ilçesine bağlı Aktepe köyünde yaşayan Mikail (57) ve Nebahat Karpuz (54), 1988 yılında ailelerinin onayını almadan kaçıp evlenmişti.

Abone Ol

Çift, bu yıl 36 yıl önce gerçekleştiremedikleri düğünlerini, çocukları ve köylülerinin katılımıyla yapma kararı aldı.

GEÇ KALMIŞ BİR DÜĞÜN

Mikail ve Nebahat Karpuz, 1988'de evliliklerine ailelerinin rızasını almadan başlamıştı. Çift, evliliklerinin ardından iki çocuk sahibi oldu ve onları da evlendirdi. Ancak, 36 yıl önce yapamadıkları düğünlerini gerçekleştirme kararı aldılar. Bu özel gün için köylerinden ve komşularından davetliler çağırarak evlerinin önünde bir düğün düzenlediler. Düğün, tulum eşliğinde başladı ve renkli görüntülere sahne oldu. Davetliler, horon halkası kurarak ve atma türkü geleneğiyle eğlenerek geceyi kutladı.

DÜĞÜN HİKAYESİ

Düğüne katılan çiftin oğlu Cihan Karpuz, "Her insanın babasının düğününe katılması nasip olmaz. Bu yüzden çok mutluyum. Annem ve babam 36 yıldır mutlu bir şekilde hayatlarını sürdürüyorlar. Bundan sonraki yıllarda da mutluluklar diliyorum" dedi.

Köy sakinlerinden İsmet Baltacı ise düğünle ilgili şunları anlattı: "Bu, tarih boyunca görülmemiş ve duyulmamış bir düğün merasimi. Genç yaşlarında bir kıza aşık olan Mikail, babasının onayını almadan evlendi. Ardından baba ile barıştılar ve çiftin iki çocuğu oldu. Çocuklarını evlendirdikten sonra, Nebahat Hanım eşine, 'Biz de düğün yapmadık, gelinlik giymedim. Biz de bir düğün yapsaydık' dedi ve bu düğün kararını aldılar" ifadeleri kullanıldı.