GÜNDEM

36 İlde Bölücü Terör Örgütüne Yönelik Operasyon: 222 Gözaltı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 36 ilde gerçekleştirilen bölücü terör örgütüne yönelik "Gürz-8" operasyonlarında 222 şüphelinin yakalandığını duyurdu.

Abone Ol

Bakan Yerlikaya, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Emniyet Genel Müdürlüğü'nün Terörle Mücadele ve İstihbarat Daire Başkanlıkları tarafından koordine edilen operasyonlarda, terör örgütü mensuplarının yakalanması hedeflendiğini belirtti. Bu kapsamda, örgütün kırsal kadrolarına katılacak olanlar, geçmişte faaliyette bulunanlar, sosyal medyada terör propagandası yapanlar, terörizme finansman sağlayanlar, iş birlikçiliği ve kurye faaliyetlerinde bulunanlar, örgütün Avrupa yapılanmasında yer alanlar ve kesinleşmiş hapis cezası ya da aranma kaydı bulunan toplam 222 şüpheli yakalandı. Operasyonlar sırasında çok sayıda ruhsatsız silah, av tüfeği, yüksek miktarda döviz ve Türk lirası ile dijital materyal ve örgütsel belgeler ele geçirildi.

Bakan Yerlikaya, operasyonları gerçekleştiren güvenlik güçlerine teşekkür ederek, "Milletimizin bilmesini isterim ki; teröristlerin hiçbirine göz açtırmayacağız. Güvenlik güçlerimizin üstün çabalarıyla, milletimizin huzuru ve birliği için son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar mücadelemize devam edeceğiz" şeklinde konuştu.