Saldırıların şiddetinin artması üzerine evlerini terk etmek zorunda kalan bu kişiler, Tripoli Limanı'ndan feribotlara binerek yola çıkmışlar. 

Silifke ilçesindeki Taşucu Limanı'na yanaşan gemiden inen kişiler arasında çocuklar da bulunuyordu.  Lübnan'dan ayrılmak isteyen farklı ülke vatandaşları, işlemlerinin tamamlanmasının ardından minibüslerle ilçeden ayrıldı. Yabancı uyrukluların, Türkiye'deki farklı havalimanlarından ülkelerine gönderileceği öğrenildi. 

Kırıkkale'de Kayıp Kadını Arama Çalışmaları 9'uncu Gününde Kırıkkale'de Kayıp Kadını Arama Çalışmaları 9'uncu Gününde

Lübnan'dan ayrılan Türk vatandaşı Yusuf Akdağ, son 1 ayda Lübnan'a yönelik saldırıların başladığını ve zamanla şiddetinin arttığını belirtti. Son 3 günde saldırıların şiddetinin daha da artması üzerine evlerini terk etmek zorunda kaldıklarını söyleyen Akdağ, yaklaşık 1500 rakımlı bir yere çıkarak bombaların düşüşünü izlediklerini aktardı. Akdağ, uçak biletlerinin iptal edilmesi üzerine feribotlarla yola çıktıklarını ve umarım orada her şeyin yoluna gireceğini ifade etti. 

Bu gelişmeler, İsrail'in Lübnan'a yönelik saldırılarının sivil halkı da etkilediğini ve bölgedeki gerginliğin giderek arttığını gösteriyor. Lübnan'dan ayrılmak zorunda kalan Türk vatandaşları ve diğer yabancı uyruklu kişiler, güvenli bölgelere ulaşmaya çalışırken, durumun yakından takip edilmesi gerekiyor.

Kaynak: DHA