GÜNDEM

31. Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali Başlıyor

Bu yıl 31'incisi düzenlenecek olan Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali, 13-26 Eylül tarihleri arasında Aspendos Antik Tiyatrosu'nda sanatseverlerle buluşacak.

Abone Ol

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü tarafından organize edilen festival, kapsamlı bir program sunacak.

Festivalin açılışını, 13 Eylül Cuma akşamı saat 21.00'de, Devlet Opera ve Balesi'nin büyük prodüksiyonlarından biri olan Aida operası yapacak. Giuseppe Verdi'nin eserini, Soprano Joana Zhelezcheva ve Tenor Walter Fraccaro gibi uluslararası ünlü sanatçılar seslendirecek. Ankara ve Antalya Devlet Opera ve Balesi sanatçıları tarafından sahnelenecek olan üç perdelik opera, muhteşem dekor ve kostümleriyle dikkat çekecek.

Genç opera yıldızlarının performans sergileyeceği Opera Gala Gecesi, 16 Eylül Pazartesi günü saat 21.00'de gerçekleşecek. Soprano Çiğdem Soyarslan, soprano Dilan Ayata, mezzosoprano Ezgi Karakaya, bariton Faik Mansuroğlu ve tenor Mert Süngü'nün yer alacağı etkinlik, Aspendos'un etkileyici akustiğinde izlenebilecek.

20 Eylül Cuma akşamı saat 21.00'de, İzmir Devlet Opera ve Balesi tarafından sahnelenecek olan Kuğu Gölü balesi, festivalin önemli etkinliklerinden biri olacak. Çaykovski'nin ünlü eserini, orkestra şefi Tolga Taviş'in yönetiminde Antalya Devlet Opera ve Balesi Orkestrası eşlik edecek. Eserin koreografisi A. Volkan Ersoy ve G. Armağan Davran tarafından yapılırken, dekor tasarımı Gürcan Kubilay, kostüm tasarımı Savaş Camgöz ve ışık tasarımı ise Fuat Gök tarafından gerçekleştirilecek.

Astana Bale Tiyatrosu, 22 Eylül Pazar akşamı saat 21.00'de, Carmen ve Tango Ateşi adlı performanslarıyla sahne alacak. Folklorik halk danslarını modern bale ile harmanlayan topluluk, Alberto Alonso ve Ricardo Amarante tarafından yönetilecek.

Festivalin kapanışı ise 26 Eylül Perşembe akşamı saat 21.00'de, Antalya Devlet Opera ve Balesi tarafından sahnelenen Tosca operası ile yapılacak. Rejisör Yiğit Günsoy'un sahneye koyduğu eserde, ünlü tenor Paolo Lardizzone başrolü üstlenecek. Orkestra şefi Lorenzo Castriota'nın yönetimindeki Antalya ve İzmir Devlet Opera ve Balesi orkestraları ile koro şefi Mahir Seyrek yönetimindeki Antalya Devlet Opera ve Balesi Korosu, solistlere eşlik edecek.

Bu yılki festival, Aspendos'un tarihi atmosferinde, geniş bir repertuvar ve uluslararası sanatçı kadrosuyla sanatseverleri unutulmaz bir deneyim sunacak.