Bakan Yerlikaya'nın sosyal medya üzerinden yaptığı duyuruya göre; , Konya, Malatya, Manisa, Mersin, Nevşehir, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak, Tekirdağ, Tunceli ve Van'da düzenlenen operasyonlarda 176 terör örgütü mensubu altında tutuldu. Operasyonlar sırasında çok sayıda ruhsatsız tabanca, ruhsatsız av bölmeleri, büyük miktardaki madde, belgeler ve dijital materyaller ele geçirildi.

Şüphelilerin, terör örgütü içerisinde aktif olarak faaliyet gösterdikleri, gençlik yapılanmalarında yer aldıkları, terörizmin finansmanını sağladıkları ve sosyal medya üzerinden örgüt propagandası yapıldığı belirlendi. Ayrıca yol kapama, lastik yakma, taş atma, havai fişek kullanma ve molotofkokteyli atma gibi kanunsuz gösterilere katıldıkları tespit edildi.

Bakan Yerlikaya, "Milletimizin huzuru, birlik ve beraberliği için son terörist etkisiz hale getirilene kadar mücadelemize kararlılıkla devam ediyor" ifadesini kullandı.

Antakya'da Üniversiteye Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Eğitimi Verildi Antakya'da Üniversiteye Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Eğitimi Verildi

Kaynak: DHA