Olay, Sağlık Mahallesi Kurudere Caddesi'ndeki bir evin bahçesinde meydana geldi. Şen'in, kedilere yönelik şiddeti, çevredeki vatandaşların tepkisine rağmen devam etti. Yavru kediler, aldığı darbeler sonucu hayatını kaybetti. Polis ekiplerinin olay yerine çağrılması üzerine, Şen gözaltına alındı ve emniyetteki işlemlerinin ardından Salihli Adliyesi'ne sevk edildi. Mahkeme, Şen'i tutuklama kararı verdi. Şen, ifadesinde, "Yavru kediler mutfağıma girip çıkıyordu. Defalarca engellemeye çalıştım. O gün sinirlerime hakim olamayınca bu eylemi gerçekleştirdim" şeklinde konuştu.

Sivil Toplum Kuruluşlarından Tepki

Olayın ardından, Salihli Adliyesi önünde toplanan sivil toplum kuruluşları, yavru kedilere yönelik şiddeti kınadı. Salihli Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Funda Canseven, "Bugün burada 3 yavru kedinin sesi olmak için toplandık. Türkiye'deki sokak hayvanlarının yaşam hakkı için mücadele ediyoruz. Bu tür vahşet içeren görüntüler yüreklerimizi parçaladı. Hem Manisa hem de İzmir Barosu olarak davanın takipçisi olacağız ve umarız adalet yerini bulur" dedi. İzmir Barosu avukatlarından Bilge Berk ise, "Hukukçular olarak bu yasalarla mücadelede tüm gücümüzle yer alacağız. CHP'nin acil olarak Anayasa Mahkemesi'ne başvurmasını bekliyoruz" şeklinde konuştu.

Jandarma Operasyonunda Uyuşturucu ve Kaçak Malzemeler Ele Geçirildi Jandarma Operasyonunda Uyuşturucu ve Kaçak Malzemeler Ele Geçirildi

Kaynak: DHA