GÜNDEM

3. Uluslararası Yörük Türkmen Festivali Başlıyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 3. Uluslararası Yörük Türkmen Festivali, 13 Eylül Cuma günü saat 10.00'da geleneksel göç duası ve Yörük göçü ile başlayacak.

Abone Ol

Düzlerçamı Karaman Piknik Alanı’nda gerçekleştirilecek olan festival, üç gün süresince Yörük kültürünü tanıtacak çeşitli etkinliklere ev sahipliği yapacak.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in, Yörük kültürünü yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak amacıyla düzenlediği festival, 13-15 Eylül tarihleri arasında Türk dünyasını bir araya getirecek. Festivalde, yöresel müzik ve dans topluluklarının sahne alacağı, geleneksel spor müsabakalarının yapılacağı, konserlerin düzenleneceği etkinlikler yer alacak. Ayrıca geleneksel el sanatları ve yemekler de tanıtılacak.

19 ÜLKEDEN KATILIM

Festival, 19 bağımsız ve özerk Türk Cumhuriyeti ve Türklerin yoğun yaşadığı ülkelerden katılımla gerçekleştirilecek. Etkinlikler, 13 Eylül Cuma günü saat 10.00'da Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başlayacak. Ardından temsili Yörük göçü gerçekleştirilecek. Bu göç, Cumhuriyet Meydanı'ndan başlayıp Karaalioğlu Parkı’ndaki Büyükşehir Belediye Binası’nda son bulacak. Festivalin ilk gününde Düzlerçamı Karaman Piknik Alanı’nda saat 11.45'ten itibaren gösteri ve sahne etkinlikleri düzenlenecek. Günün sonunda saat 21.00'de resmi açılış töreni ve Ayşe Dinçer konseri gerçekleşecek.

KONSERLER VE GÖSTERİLER

Festivalin ikinci gününde, katılımcı ülkelerin yöresel kıyafetleriyle sergiledikleri halk dansları ve cirit oyunları izleyicilere keyifli anlar yaşatacak. Saat 20.00'de Ayça Akkın, saat 20.30'da Uğur Önür ve saat 21.00'de Azerin konser verecek.

NEFES KESEN ETKİNLİKLER

Festivalin son gününde, Antalya Büyükşehir Belediyesi Yağlı Güreş Kulübü'nün yağlı güreş gösterisi, Peştallı Kulübü'nün atlı okçuluk gösterisi ve Kılıç ve Akrobasi Grubu'nun performansları sahne alacak. Ayrıca Ali Aksoy'un sazıyla seslendireceği türküler, Antalya Büyükşehir Belediyesi İsmail Baha Sürelsan Konservatuarı THM Orkestrası’nın konseri ve Tuğçe Kandemir'in sahne alacağı etkinlikler festivalin son gününe renk katacak.