Festivalin açılışında konuşan Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan, “Çömlek festivalimiz ulusal ve uluslararası düzeyde sektörün en önemli festivali olarak kabul gördü ve tarihe not düştü” şeklinde ifadelerde bulundu.

Festival, Menemen Şehir Parkı'nda gerçekleştirilen törenle kapılarını açtı. Stantlar, söyleşiler ve sergiler, ziyaretçiler tarafından yoğun ilgi gördü. Açılış törenine Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan’ın yanı sıra AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan, AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, AK Parti İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Emel Dalkıran, Bakırçay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Berktaş, Aliağa Kaymakamı Zekeriya Güney, Şehzadeler Kaymakamı Fatih Genel ve Menemen protokolü katıldı. Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Menemen Belediyesi Halk Oyunları Ekibi'nin dans gösterisi ile devam etti.

Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan, festivalin 2022 yılında 18 ülke ile başladığını ve şu anda 39 ülkenin yer aldığını belirtti. Pehlivan, “Menemen, çömlekçilikte Türkiye’nin en önemli merkezlerinden biri haline geldi. Bu festival, hem ulusal hem de uluslararası düzeyde büyük bir başarıya imza attı” dedi.

MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, Menemen’in son üç yıldaki gelişimine vurgu yaparak, AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı da festivalin uluslararası boyutuna dikkat çekti. Saygılı, Menemen’in 39 ülkenin katılımıyla düzenlenen festivalinin önemini vurguladı.

AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanı ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan ise Menemen’deki festivali onurlandırdıklarını belirterek, “Menemen’e hizmet konusunda engel tanımayız” dedi ve gelecekte festivalin farklı branşlarla genişletileceğini ifade etti.

Açılışın ardından, Başkan Pehlivan ve diğer davetliler çömlek yapım alanına geçerek çömlek yaptı. Ayrıca, ateşle toprak buluşturan raku gösterisi de yapıldı ve dev çömleğin içindeki aleve toprak atıldı.

Vali Pehlivan'dan, Gazi Polise Ziyaret Etti Vali Pehlivan'dan, Gazi Polise Ziyaret Etti

Kaynak: DHA