Etap, Saraydüzü Kışla Binası önünde sona erdi. Samsun’dan Ankara’ya tarihi rotada 600 kilometre pedal çevirecek bisikletçileri, Amasya’da Vali Yardımcısı Adem Ünal, Belediye Başkanı Turgay Sevindi ve vatandaşlar karşıladı. Dereceye giren sporculara ödülleri takdim edildi.

Havza-Amasya etabını Flanders Region Belçika bisiklet takımının 37 yaşındaki sporcusu Rutger Wouters birinci olarak tamamladı. Rutger Wouters’a madalyası Amasya Vali Yardımcısı Adem Ünal tarafından takdim edilirken, Belediye Başkanı Turgay Sevindi tarafından da başarılı sporculara kente özgü hediyeler verildi.

17 takım ve 89 profesyonel sporcunun katıldığı, dört gün süren ve dört etap halinde gerçekleştirilen Kurtuluş Yolu Bisiklet Turu, Samsun, Havza, Amasya, Çorum ve Çankırı bölgelerinden geçtikten sonra Ankara'da Türkiye Büyük Millet Meclisi önünde sona erecek.

TURGAY SEVİNDİ: “EV SAHİPLİĞİ YAPMAKTAN MUTLUYUZ”

Bisiklet turuna ev sahipliği yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Amasya Belediye Başkanı Turgay Sevindi, “Mustafa Kemal Atatürk’ün 105 yıl önce bağımsızlık meşalesini yaktığı Amasya’dayız. Bugün 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinlikleri çerçevesinde Kurtuluş Yolu Bisiklet Turu’na ev sahipliği yapıyoruz. Keyifli bir etkinlik oldu. Hem şehrimizin tanıtımı hem de bağımsızlık meşalesinin yakıldığı kent olarak gururluyuz” şeklinde konuştu.

Fethiyespor İlk Galibiyetini Aldı Fethiyespor İlk Galibiyetini Aldı

Amasya etabını tamamlayan sporcular, bir sonraki etap olan Çorum için yola çıkacak.

Kaynak: DHA