GÜNDEM

23 Yıl Hapis Cezası Olan Hükümlü, Evinde Yakalandı

Bursa'da, 23 yıl 5 ay kesinleşmiş hapis cezasıyla aranan firari hükümlü Doğukan Bilgin(32), polis ekipleri tarafından evinin arka kapısından kaçarken yakalandı.

Abone Ol

Yıldırım İlçe Emniyet Müdürlüğü Yavuzselim Polis Merkezi Amirliği ve Yıldırım İlçe Emniyet Müdürlüğü Suç Önleme ve Soruşturma Büro Amirliği ekipleri, aranan şahısların yakalanmasına yönelik çalışmalarını sürdürüyordu.  Ekipler, Doğun Bilgin'in Şirinevler Mahallesi'ndeki evinde olduğunu belirledi.  Savcılıktan alınan iznin ardından adrese baskın düzenleyen polisler, uzun süredir aranan firari hükümlüyü evinin arka kapısından kaçmaya çalışırken yakaladı.  Adliyeye çıkartılan Bilgin, cezasını çekmek üzere cezaevine teslim edildi. 

Bu olay, ağır suçlardan hüküm giymiş bir kişinin, cezasını çekmek için cezaevine gitmek yerine kaçtığını ve uzun süre aranmasına rağmen nihayet yakalanabildiğini göstermektedir. Firari hükümlülerin yakalanması için polisin takip ve operasyon çalışmalarının önemli olduğu anlaşılmaktadır. Bilgin'in 23 yıl 5 ay gibi uzun bir hapis cezası alması, işlediği suçun ciddiyetini de yansıtmaktadır. Adalet sisteminin, ağır suçlara müeyyide olarak ağır cezalar verdiği ve bu cezaların infaz edilmesinin önemli olduğu görülmektedir.