Şüpheli Ölüm! 31 Yaşındaki Murat T. Karlar İçinde Ölü Bulundu! Şüpheli Ölüm! 31 Yaşındaki Murat T. Karlar İçinde Ölü Bulundu!

Bu kapsamda Bodrum Otelciler Derneği (BODER) Başkanı Ömer Faruk Dengiz, ilçedeki tanıtım faaliyetlerinin hız kazandığını ve farklı ülkelerle olan işbirliklerinin arttığını belirtti.

Son olarak, Bodrum'a gelen İranlı turizmcilerle gerçekleştirilen tanıtım faaliyetlerine değinen Dengiz, "İran'dan 16 kişilik bir grup ağırladık. Aralarında sosyal medya fenomenleri, acente yetkilileri ve turizmciler bulunuyor. 4 gün boyunca Bodrum’un sunduğu olanakları tanıttık ve bölgenin tanıtımı konusunda fikir alışverişinde bulunduk. Geçen yıl İran'dan 6 bin 850 turist Bodrum’u ziyaret etti. Bu yıl ise bu rakamı 15 bine çıkarmayı hedefliyoruz. Ayrıca, yalnızca İran ile değil, İngiltere ve Rusya ile de benzer tanıtım çalışmaları yapacağız" dedi.

Bodrum'un 2025 yaz sezonuna yönelik yapılan bu tanıtım çalışmaları, BODER ve Bodrum Ticaret Odası tarafından gerçekleştiriliyor. Tanıtım faaliyetlerinin bir parçası olarak, İran'dan gelen 16 kişilik grup, Bodrum'da çeşitli mekanları gezerek bölge hakkında daha fazla bilgi edinme fırsatı buldu. Dengiz, bu tanıtım faaliyetlerinin yanı sıra İngiltere ve Rusya ile de yakın zamanda benzer ziyaretlerin yapılacağını vurguladı. İngiltere'den Bodrum’a yönelik uçuşların kış boyunca düzenli olarak yapıldığını belirten Dengiz, "Londra’dan Bodrum’a haftada iki uçuş vardı ve bu uçuşlar oldukça iyi gitti. Mart ayı sonunda ise İngiliz acenteleriyle ilk uçuşlar başlayacak" ifadelerini kullandı.

Ömer Faruk Dengiz ayrıca, Ege Denizi’ndeki Santorini Adası çevresinde meydana gelen depremleri de takip ettiklerini söyledi. Bilim insanlarının yaptığı araştırmaları dikkatle izlediklerini ve her gün güncel raporlar aldıklarını belirten Dengiz, "BODER olarak AFAD’ın çalışma grubunun içinde yer alıyoruz. Herhangi bir afet durumuna karşı her zaman hazırlıklı olmaya çalışıyoruz" dedi. Ayrıca, erken rezervasyon süreçlerinde zaman zaman dalgalanmalar yaşandığını belirten Dengiz, "Bazı günlerde artış olurken, bazı günlerde ise denge sağlanıyor. Buna rağmen, 2025 sezonunun iyi geçeceğine inanıyoruz" şeklinde konuştu.

Bir diğer önemli konu ise sahte rezervasyonlarla ilgili uyarılardı. Ömer Faruk Dengiz, internet üzerinden yapılan rezervasyonlara dikkat edilmesi gerektiğini söyledi. "Sahte rezervasyonlara karşı sürekli uyarı yapıyoruz. TÜRSAB belgesi olmadan seyahat etmeyin, çünkü sahte rezervasyonlar nedeniyle tatil hayaliniz bir anda yok olabiliyor" diyerek, tatilcilerin dikkatli olmalarını istedi. Ayrıca, internette bulunan otellerin fiyatlarının aşırı düşük olması durumunda, kullanıcıların doğrudan otelle iletişime geçerek doğrulama yapmaları gerektiğini vurguladı. Dengiz, "Sahte rezervasyonlar tatilcilerin tatil hakkını gasbediyor ve bu çok kötü bir durum. TÜRSAB onaylı siteler tercih edilmeli, şüpheli durumlarda ise ilgili acente ya da otelle telefonla iletişime geçilmelidir" diyerek, tatilcileri uyardı.

Kaynak: DHA