EĞİTİM

2024 KPSS Lisans Sonuçları Açıklandı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı, 2024 Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) Lisans sonuçlarını açıkladı.

Abone Ol

ÖSYM'nin yaptığı açıklamada, 2024 KPSS Lisans sonuçlarının, Genel Yetenek-Genel Kültür, Eğitim Bilimleri, Alan Bilgisi ve Öğretmenlik Alan Bilgisi sınavlarına ait sonuçların bugün saat 10.00 itibarıyla erişime açıldığı bildirildi. Adaylar, sonuçlarına ÖSYM’nin internet sitesi olan ‘https://sonuc.osym.gov.tr’ adresinden, T.C. kimlik numarası ve aday şifresi ile ulaşabilecekler.

Ayrıca, 14 Temmuz'da gerçekleştirilen 2024-KPSS Lisans Genel Yetenek-Genel Kültür ve Eğitim Bilimleri sınavları ile 20-21 Temmuz’da yapılan 2024-KPSS Alan Bilgisi ve 4 Ağustos’ta uygulanan 2024-KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi sınavlarına yönelik analizler tamamlandı. Açıklamada, itirazların bilimsel olarak değerlendirildiği ve bazı düzeltmeler yapıldığı belirtildi. Özellikle, 14 Temmuz’daki Genel Yetenek Testi’nde 42 numaralı sorunun iptal edildiği, Genel Kültür Testi’nde ise 13 numaralı sorunun cevabının ‘A’ yerine ‘C’ olarak düzeltildiği ifade edildi. Ayrıca, 4 Ağustos’taki Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi Kimya/Kimya Teknolojisi alanındaki 30 numaralı sorunun cevabının ‘B’ yerine ‘D’ olarak güncellendiği duyuruldu.