TOKAT HABER

15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü Anma Programı Gerçekleştirildi

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen “15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü Anma Programı”, 15 Temmuz Kongre ve Kültür Merkezi Millî İrade Salonu'nda gerçekleştirildi.

Abone Ol

Anma programına Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Rasim Koçyiğit, Rektör Danışmanı Doç. Dr. Şahin Sözen, dekanlar, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Kur’an-ı Kerim Tilaveti ve Dua Program, Dr. Öğr. Üyesi Faysal Arpaguş tarafından 15 Temmuz şehitlerinin aziz ruhları için okunan Kur’an-ı Kerim tilaveti ve dualarla başladı. Devlet Konservatuvarı tarafından şehitleri anmak üzere ilahiler eşliğinde bir dinleti gerçekleştirildi.

Söyleşi ve Panel Tokat Şehit Aileleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkan Vekili Abdulkadir Türk'ün moderatörlüğünde düzenlenen söyleşide, 15 Temmuz Şehidi Hüseyin Kısa'nın babası Mehmet Kısa, Gazi Kürşat Karabulut ve Gazi Hasan Sarman panelist olarak yer aldı. Panel bitiminde, moderatör ve panelistlere teşekkür belgesi takdim eden Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Rasim Koçyiğit, şehit ve gazilerin 15 Temmuz gecesi hainlere karşı durarak demokrasiye sahip çıktıklarını vurguladı.

Sergi Ziyareti Anma programı, panel sonrası konukların düzenlenen sergileri gezmesi ile sona erdi.