GÜNDEM

13 Yaşındaki Çocuğun Başından Vurulmasında Baba ve Kızına Hapis Cezası

Çorum'un Bayat ilçesinde, iki yıl önce 13 yaşındaki Emir Şakir T.'nin başından vurulmasıyla ilgili olarak tutuklu yargılanan baba Sadık T. ve kızı Berivan T., mahkeme tarafından 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Sanıklar, cezaevinde geçirdikleri süre dikkate alınarak tahliye edildi.

Abone Ol

Olay, 7 Temmuz 2022 tarihinde meydana geldi. Emir Şakir T., hayvanları otlatmak için araziye gittiği sırada başından vurulmuş halde bulundu. Ağır yaralanan çocuk, Hitit Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alındı ve tedavi sürecinin ardından sağlığına kavuştu.

Emir Şakir T., savcılığa verdiği ifadesinde, kendisini vurduğunu iddia ettiği akrabaları Sadık T. ve çocukları Berivan T. ile Mehmet T.'nin saldırısına uğradığını belirtti. Bu ifade doğrultusunda, baba ve iki çocuğu gözaltına alındı.

Soruşturma sonrası hazırlanan iddianamede, Sadık T. ile kızı Berivan T. ve Mehmet T. hakkında "Çocuğu kasten öldürmeye teşebbüs" suçlamasıyla dava açıldı. Mahkeme, sanıkların iyi hal indirimine tabi tutularak hapis cezası verilmesine karar verdi.