Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünün Gümüşhane kınalı keklik üretim istasyonundan getirilen keklikler gruplar halinde doğaya salındı.
Programda konuşan Vali Dr. Ozan Balcı, yaban hayatının korunmasını çok önemsediğini belirterek bu kapsamda Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü koordinesinde doğaya, yaban hayatının çeşitlendirilmesi ve korunması açısından kınalı kekliklerin salınacağını söyledi.
Tokat’ta yaban hayatının korunmasına yönelik çeşitli çalışmalar yapıldığını ifade eden Vali Dr. Ozan Balcı, Valilik, İl Özel idaresi ve Belediyelerin katılımıyla Tokat’ta Sahipsiz Hayvanları Koruma Birliğinin kurulduğunu hatırlattı. Vali Dr. Ozan Balcı, “Kanadı kırık bir keklikten, evcil köpeklere, kedilere kadar hepsinin bakımını ve tedavilerini sağlayacağız. Bunu çok önemsiyorum. Çünkü bunlar bizim hayat ve yaşam kaynaklarımız. Ülkemizin topraklarımızın birer parçasıdır.” dedi.
Doğadaki 400 bin tane ağacın aşılanma çalışmalarının da devam ettiğini kaydeden Vali Dr. Ozan Balcı, “Ayrıca yakında 1 milyon 200 bine yaban hayatını ilgilendiren kuşburnu, alıç, kızılcık gibi meyvelerin dikimini gerçekleştireceğiz. Hem yaban hayatına meyve olmuş olacak. Hem de onların barınmaları için önemli bir alan olacak.
Yaban hayatını koruyalım, doğayı koruyalım, hayvanları koruyalım diyorum. Etkinliğin gerçekleştirilmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” dedi
Vali Dr. Ozan Balcı, konuşmasının ardından keklikleri doğaya saldı.
Programa Doğa Koruma ve Milli Parklar İl Müdürü İhsan İkinci ve müdürlük personeli katıldı.