GÜNDEM

12 Yıl Aynı Okullarda Eğitim Gören İkizler, Üniversiteyi de Birlikte Okuyacak

Van'ın Edremit ilçesine bağlı Kıyıcak Mahallesi'nde yaşayan Nisanur ve Beyzanur İmre (19), eğitim hayatlarına birlikte devam etme kararı aldı.

Abone Ol

Tek yumurta ikizi olan bu kardeşler, ilkokuldan itibaren aynı okullarda eğitim gördü ve her zaman aynı sırayı paylaştı.

Şimdi, üniversiteyi de birlikte okuyacaklar. Kafkas Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü'ne yerleşen ikizler, aynı yurtta kalacak ve hemşire olarak aynı meslek alanında çalışmayı hedefliyorlar.

Feride ve inşaat mühendisi Kamuran İmre çiftinin kızları olan Nisanur ve Beyzanur, derslerindeki başarıları ve bağlılıklarıyla dikkat çekiyor. Geçen yıl yapılan YKS sınavında Beyzanur, ikizinin yanında kalmak için bazı bölümleri tercih etmedi. Bu yıl, birlikte üniversite sınavına hazırlanan ikizler, ortak tercihlerinde hemşirelik bölümünü seçti. Günlük konaklama bedeli 8-12 bin TL arasında değişen havuzlu villalarda tatil yaparken, bu yıl da üniversite sınavında aynı hedefe yöneldiler.

Beyzanur İmre, "İkizimle her zaman aynı bölümü ve aynı yerde okumak istiyordum. Ayrılmak istemediğim için geçen yıl bazı bölümleri tercih etmedim. Bu yıl hemşirelik bölümüne birlikte yerleştiğimiz için çok mutluyum. Ailemizin desteği olmadan bu başarıyı elde edemezdik. Ailemiz, mahallemizde eğitim oranını artırma konusunda büyük çaba gösterdi," dedi.

Nisanur İmre ise, "Üniversite tercihimizi birlikte yaptık çünkü ayrılmak istemedik. Kars Kafkas Üniversitesi Hemşirelik Bölümü'nü tercih ettik çünkü bu bölüm bizim için ideal bir seçenekti. Daha önce de her zaman birlikteydik, üniversitede de aynı bölümde ve aynı yurtta olmaktan mutluluk duyuyoruz. Ailemizin desteği bizi bu noktaya getirdi," şeklinde konuştu.

İkizlerin annesi Feride İmre, ortaokul ve liseyi dışarıdan tamamladıktan sonra üniversiteyi de açıktan bitirdi. "Kızlarımın aynı üniversiteyi ve bölümü kazanması bizi çok mutlu etti. Kendi eğitim hayatımda da onlara örnek oldum. Şimdi de hemşirelik bölümünü kazanarak başarılı olmalarını diliyorum," dedi.

İkizlerin dedesi Celal İmre de, torunlarının eğitim başarılarından gurur duyduğunu belirtti ve ailedeki diğer üyelerin de akademik başarılarına atıfta bulundu. "Torunlarımın okuması için her zaman yanlarında olduk. Bu başarıları, ailenin eğitim ve başarıya verdiği önemi gösteriyor," şeklinde ifade etti.