Bakan Özer, yazılı açıklama yaparak, öğrencilerin deprem sonrası olumsuz duyguların etkilerini azaltmak ve psikolojik sağlamlıklarını güçlendirmek amacıyla afet bölgesindeki 10 ilde yürütülen çalışmaların devam ettiğini belirtti. Bakan Özer, "Bakanlığımız Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğüne bağlı halk eğitimi merkezleri ve olgunlaşma enstitüleri, deprem bölgesinde çadır ve konteyner kentlerde kalan çocuklarımızın bayram sevincine ortak oldu. Tamamen halk eğitimi merkezleri ve olgunlaşma enstitülerinde tasarlanan ve üretilen bayramlık hediyeler, 12 bin çocuğumuza ulaştı" dedi.

Bakan Özer, Türkiye’nin dört bir yanında deprem bölgesindeki çocuklar için bayramlık kıyafetler ve hediyeler üreten tüm usta öğretici, kursiyer ve emeği geçen herkese teşekkür ettiğini belirtti. 

Yapay Zekanın Eğitimde Kullanımı Yapay Zekanın Eğitimde Kullanımı

Afetten etkilenenler için tüm yurtta yapılan üretimlerin yanı sıra hayat boyu öğrenme kurumlarının bölgede depremzede vatandaşlar için de önemli merkezler olduğunun altını çizen Özer, "Deprem bölgesinde bugüne kadar açtığımız 14 bin 965 kursa 205 bin 773 vatandaşımız katılıyor" ifadelerini kullandı.

643fa49250acca20b41f6aa4

Afet bölgesinde hasarsız binalar, çadır ve konteyner kentlerde oluşturulan 93 Hayat Boyu Öğrenme Destek ve Koordinasyon Merkezinde yetişkinler için dikiş, örgü, ebru, ahşap boyama, kuyumculuk, okuma yazma gibi çok çeşitli alanlarda eğitimler verildiğini dile getiren Özer, bu merkezlerin yalnızca öğrenme alanı olmadığının da altını çizdi. Özer, "Vatandaşlarımız burada hem yeni beceriler ediniyor hem de üreterek, yardımlaşarak ve en önemlisi bir arada olarak yaralarını sarmaya gayret ediyor. Kursiyerlerimiz kendileri, çocukları, bölgedeki gönüllüler, askerler, çalışanlar için üretmenin yanı sıra sosyal ve kültürel etkinliklere de dahil oluyor" diye konuştu.