GÜNDEM

10’uncu Sincan Özel Meyve Fuarı Açıldı

Çin’in Sincan Uygur Bölgesi’ndeki Aksu kentinde, 10’uncu Sincan Özel Meyve Fuarı ile 2’nci Aksu Elma Kültür Turizmi Toplama Sezonu açılışı gerçekleştirildi.

Abone Ol

3 gün sürecek fuar, ilk gününden itibaren yoğun ilgi gördü. Çevre kentler ve ilçelerden gelen ziyaretçiler, yöresel lezzetlerin tadına bakma ve geleneksel dans gösterilerini izleme fırsatı buldu.

Fuarın İçeriği

Aksu Tarım Medya Grubu Ltd. tarafından düzenlenen fuarda, Aksu’nun öne çıkan meyveleri arasında elma, armut, ceviz, kayısı, üzüm ve hurma gibi lezzetler tanıtıldı. Ayrıca, yöresel kıyafetler, eşyalar, dans gösterileri ve çeşitli yemekler katılımcıların beğenisine sunuldu. Ekim ayı, bölgede meyvelerin olgunlaşma döneminin başlangıcı olarak tanımlandığı için fuar bu ayda düzenleniyor.

Açılış Töreni

Elma ve kayısının memleketi olarak bilinen Aksu’daki fuar merkezinde yapılan görkemli açılış törenine çok sayıda devlet yetkilisi, iş insanları, sanatçılar, yöneticiler, yerel halk ve çevre illerden gelen basın mensupları katıldı. Ziyaretçiler, hem Aksu’nun zengin meyve çeşitlerini keşfetme hem de kültürel etkinliklere katılma imkanı buldu.