Bu kapsamda, 2025 yılı itibarıyla, Tuzla’daki merkezde geliştirilen yenilikçi kablolarla dünya pazarında 100 milyon dolarlık bir ihracat hedefi belirledi. Nexans Türkiye, aynı zamanda, 2050 yılına kadar net sıfır emisyon hedefine ulaşma taahhüdünü de duyurdu. Şirket, bu hedef doğrultusunda çevresel sorumluluk, çalışan bağlılığı ve iş performansını dengeleyen E3 yönetim modeline güvendiğini belirtti.

Yangına Dayanıklı Kablolarla Küresel Başarıya Adım Adım

Dünyanın 41 farklı ülkesinde 28 bin 500 çalışanı ile elektrifikasyon alanında küresel hizmet sunan Nexans, yangına dayanıklı kablolar ve Ar-Ge çalışmalarındaki başarısını, Tuzla’daki fabrikasında sürdürüyor. Burada üretilen kablolar, dünya çapındaki en yüksek güvenlik standartlarını karşılamak üzere tasarlanıp, global pazara ihraç ediliyor. Nexans Türkiye, bu yenilikçi ürün grubuyla 2025 yılına kadar 100 milyon dolarlık ihracat gelirine ulaşmayı hedefliyor.

Avrupa’da Her 30 Saniyede Bir Yangın Gerçekleşiyor

Avrupa’da her 30 saniyede bir yangın meydana gelirken, elektrik kaynaklı yangınlar bu yangınların yüzde 21,2’sini oluşturuyor. Türkiye’de yalnızca bina yangınlarından kaynaklanan maddi kayıpların yıllık tutarı 1,17 milyar TL’yi buluyor. Yangınlar, sadece maddi zararlara yol açmakla kalmayıp, aynı zamanda her yıl yaklaşık 4 bin ölüm ve 134 bin yaralanma vakasına da neden oluyor. Artan elektrik tüketimiyle birlikte, yangın riskleri küresel ölçekte büyüyerek modern yaşam için büyük bir tehdit oluşturuyor.

"Bakan Fidan’dan Gazze Ateşkesi Değerlendirmesi: Memnuniyet Verici" "Bakan Fidan’dan Gazze Ateşkesi Değerlendirmesi: Memnuniyet Verici"

Nexans Türkiye’nin Emisyon Hedefleri ve Sürdürülebilirlik Taahhüdü

Nexans Türkiye, çevre dostu teknolojilere ve yenilikçi ürünlere verdiği önemin yanı sıra, 2050 yılına kadar net sıfır emisyon hedefiyle sürdürülebilir bir geleceğe katkı sağlamayı taahhüt ediyor. Nexans Levant ve Orta Asya Genel Müdürü Atilla Kurtiş, şirketin bu hedef doğrultusunda çevresel sorumluluğu, çalışan bağlılığını ve iş performansını dengeleyen E3 yönetim modeline güvendiğini ifade etti. Bu model, Nexans’ı operasyonel sürdürülebilirlik konusunda sorumlu bir şekilde yönetmesine olanak tanıyor.

Yangına Dayanıklı Kablolarla Güvenli Gelecek İçin Çalışmalar Devam Ediyor

Kurtiş, Nexans’ın yangına dayanıklı kablolarla yalnızca Türkiye’de değil, tüm dünyada da yangın güvenliğini yeni bir seviyeye taşıdığını belirtti. “Amacımız, kablo kaynaklı yangınların çıkmasının, yayılmasının ve dumandan kaynaklanan zehirlenmelerin önüne geçmektir” diyen Kurtiş, Nexans’ın bu alandaki ürünlerinin hayat kurtarıcı özellikler taşıdığını vurguladı. Yangına dayanıklı kablolar, acil durumlarda aydınlatma, yangın alarm sistemleri ve yangın müdahale sistemleri gibi kritik sistemlerin, yangına maruz kalsalar bile üç saate kadar çalışmasını sağlayarak güvenli tahliye imkanı sunuyor. Ayrıca, bu kablolar duman salınımını ve asit emisyonlarını sınırlayarak yangına bağlı ölümlerin yüzde 80'inin sebebi olan duman zehirlenmesi riskini büyük ölçüde azaltıyor.

Nexans Türkiye, Küresel Pazarda Liderliğe Adım Atıyor

Tuzla’daki Ar-Ge merkezinde geliştirilen yangına dayanıklı kablolar, yalnızca Türkiye için değil, global pazarlarda da en yüksek güvenlik standartlarını temsil ediyor. Kurtiş, Nexans Türkiye’nin hem yerel hem de küresel pazarlarda lider konumda olduğunu ve Tuzla’da gerçekleştirilen testler ve Ar-Ge faaliyetlerinin, Nexans’ın dünya çapındaki tesisleri için referans niteliğinde olduğunu belirtti. 2025 yılına kadar yangına dayanıklı kabloların ihracatından 100 milyon dolarlık bir gelir elde etmeyi hedefleyen şirket, 2024 yılı itibarıyla, Tuzla’daki üretim ve Ar-Ge merkezinin “En Dijital Fabrika” ödülüne layık görüldüğünü ve Ar-Ge yatırımlarıyla sektördeki liderliğini pekiştirdiğini açıkladı.

Nexans Türkiye, Ar-Ge yatırımlarına ve yenilikçi teknolojilerine verdiği önemi bir kez daha vurgulayarak, kablo güvenliğini ve çevresel sürdürülebilirliği sağlamaya yönelik çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Kaynak: DHA