McLaren Racing ve OKX'in "Efsane Yeniden Doğuyor" Kaplaması McLaren Racing ve OKX'in "Efsane Yeniden Doğuyor" Kaplaması

Yetiştirilen 8 dişi ve 2 erkek kızıl geyik, bölgedeki doğal yaşamı koruma çalışmalarının bir parçası olarak doğaya bırakıldı. Salım programına, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürü Kadir Çokçetin, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın ve birçok davetli katıldı. Geyiklerin doğaya adaptasyon süreçlerinin izlenmesi için GPS tasması ve fotokapanlar kullanılacak.

Başkan Büyükakın, “2018’den beri Ormanya’da yetiştirdiğimiz kızıl geyikleri doğaya salıyoruz. Samanlı Dağları, bu türler için sağlıklı bir ekosistem. Önümüzdeki 3 yıl içinde toplamda 40 kızıl geyik bırakmayı hedefliyoruz. Bu, bölgenin ekosistemine katkı sağlarken turizme de olumlu etki edecektir” dedi.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürü Kadir Çokçetin, “Yaban hayatını korumak için üretim merkezleri oluşturuyoruz. Son 20 yılda 45 milyon alabalık, 1,5 milyon kuş ve birçok memeli hayvanı doğaya saldık. Yetenekli rehabilitasyon merkezlerimizde yaralı hayvanları tedavi ederek tekrar doğaya kazandırıyoruz” şeklinde konuştu.

Bu çalışmalar, hem yaban hayatını korumak hem de biyoçeşitliliği artırmak amacıyla sürdürülüyor.

Kaynak: DHA