BAL LİGİNE SON 3 ADIM BAL LİGİNE SON 3 ADIM

Tokat Milletvekili Yücel Bulut, Genel Kurul'da yaptığı konuşmada Tokat ili Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki deprem nedeniyle söz aldı. Bulut, can kaybı yaşanmamasını olumlu değerlendirirken, vatandaşlarda hala tedirginlik olduğunu belirtti. Tokat'ın önemli bir deprem bölgesinde yer aldığını ve geçmişte ciddi can kayıplarına yol açan depremler yaşadığını vurgulayan Bulut, mevcut yapı stokunun büyük bir bölümünün acil kentsel dönüşüm ihtiyacı olduğunu ifade etti.

Kentsel Dönüşüm Mevzuatının Yetersizliği ve Çözüm Önerileri:

  • Kentsel dönüşüm mevzuatının yetersiz olduğunu ve sadece yerel yönetimlerin imkanlarıyla dönüşümün gerçekleştirilemeyeceğini belirten Bulut, merkezi hükümetin desteğine ihtiyaç duyulduğunu ifade etti.
  • Sulusaray'daki antik kentin kazı çalışmaları nedeniyle kamulaştırılamamış evlerde hala vatandaşların ikamet ettiğini, bu sorunun da acilen çözülmesi gerektiğini söyledi.

AFAD Lojistik Merkezi İhtiyacı:

Birinci derece deprem kuşağında bulunan Tokat'ın, bir an önce AFAD Lojistik Merkezi'ne ihtiyacı olduğunu vurgulayan Bulut, eski havalimanının bütün hangarlarıyla beraber bu amaçla kullanılabileceğini belirtti.

Tokat Milletvekili Yücel Bulut, TBMM Genel Kurulu'nda Tokat'taki deprem ve kentsel dönüşüm sorunlarını gündeme getirerek, merkezi hükümetin desteğinin önemine vurgu yaptı. Ayrıca, Sulusaray'daki antik kentin kazı çalışmaları nedeniyle kamulaştırılamamış evlerin ve AFAD Lojistik Merkezi ihtiyacının da acilen çözülmesi gerektiğini ifade etti.

Muhabir: Hüsamettin akçay